Džoni Dep: Saradnja sa Stivenom Tajlerom je ostvarenje najluđih snova

0
S obzirom na to da je oduvek želeo da postane rokenrol zvezda, popularni glumac Džoni Dep odlučio je da se još jednom oproba u muzičkim vodama i ovih dana nalazi se u studiju gde snima nove pesme
foto: BANG
foto: BANG

Planetarno omiljeni filmski superstar svoju prvu gitaru dobio je od majke na poklon za dvanaesti rođendan. Ubrzo se priključio nekolicini lokalnih garažnih bendova, a nekoliko godina kasnije je, sa namerom da se posveti karijeri rok muzičara, odustao od formalnog obrazovanja i napustio školu.

Međutim, iako ga je život odveo na drugu stranu, Džoni Dep nikada nije u potpunosti odustao od ideje da postane muzička zvezda. Bio je član alternativnog benda P, izdao jedan gitarski solo album, gostovao je na albumima i koncertima mnogobrojnih grupa, ali i snimio pesme za saundtrek nekolicine filmova u kojima je glumio. Tako se tokom svog gostovanja na beogradskom FEST-u 1992. godine obreo na bini zajedno sa članvima domaće grupe Partibrejkers i tom prilikom svojim sviračkim umećem oduševio publiku koja se nakon odgledanih filmova našla na koncertu održanom u klubu SKC.

Slavni umetnik koga će domaća publika od 18. maja moći po četvrti put da gleda kao kapetana Džeka Speroa u filmu Pirati sa Kariba: Na čudnim plimama sada je doneo odluku da uđe u studio i ozbiljno poradi na pravljenju novih pesama, a u tom poslu mu pomoć i podršku pruža frontmen legendarnog benda Aerosmith, Stiven Tajler.

- Stiven i ja smo se često sretali na raznim dešavanjima. On je neko kome se zaista divim već dugo vremena. Sama ideja da zajedno sa njim komponujem nove pesme predstavlja za mene ostvarenje svih mojih najluđih snova – rekao je Dep.

makonda-tracker