Nina Janković, Petar Strugar i Miloš Biković nominovani za prve Gorki list MTV Movie Awards

0
Na konferencijama za štampu koje su istovremeno održane u Beogradu, Zagrebu i Ljubljani, MTV je objavio imena 5 filmova, glumica i glumaca iz regiona koji će se takmičiti kategorijama: najbolji film, najbolja glumica i najbolji glumac na prvim Gorki list MTV

Glasanje za Gorki list MTV Movie Awards počinje 7. maja, na adresi www.mtv.rs i trajaće sve do 3. juna kada će se znati pobednici u sve tri kategorije.

U kategoriji Najbolji film nominovani su: slovenačko filmsko ostvarenje Gremo mi po svoje, srpski filmovi Tilva Roš i Montevideo, Bog te video, hrvatski bioskopski hit Šuma Summarum i makedonsko ostvarenje Majki.


Za nagradu Najbolja glumica na Gorki List MTV Movie Awards nadmetaće se: hrvatska glumica Marija Škaričić, koja je gledaoce ostavila bez daha u ostvarenju Majka asfalta; zatim slovenačka glumica Iva Kranjc, koju gledaoci pamte po ulozi u filmu Besa. Mlada srpska zvezda Nina Janković našla se u konkurenciji zahvaljujući ulozi slikarke Valerije u filmu Montevideo, Bog te video. Hrvatska glumica Lucija Šerbedžija takođe je nominovana u ovoj kategoriji nakon upečatljive uloge u filmu Sedamdeset i dva dana, dok je diva srpskog glumišta Branka Katić svoju nominaciju zaslužila ulogom apotekarke u ostvarenju Žena sa slomljenim nosem.

Konkurencija u kategoriji Najbolji glumac takođe je veoma oštra: hrvatski glumac Leon Lučev nominovan je na osnovu sjajne role u filmu Na putu; kontroverzno domaće ostvarenje Šišanje donelo je nominaciju mladom Nikoli Rakočeviću, dok se domaći filmski hit godine Montevideo, Bog te video može pohvaliti sa čak 2 nominacije u ovoj kategoriji – mladi glumci Miloš Biković i Petar Strugar takođe će se nadmetati za nagradu Najbolji glumac. Slovenački glumac Jurij Zrnec svoju nominaciju je zaslužio u višestruko-nagrađivanom filmskom ostvarenju Gremo mi po svoje.

Organizacijom prvih Gorki List MTV Movie Awards, regionalni MTV je na taj način postao deo globalne inicijative kojom MTV nagrađuje filmska ostvarenja koja su obeležila godinu koja je iza nas. MTV Movie Awards već 20 godina važe za najotkačeniju i najuzbudljiviju dodelu filmskih nagrada na svetu. Sa 12 kategorija, među kojima su i nagrade za Najboljeg zlikovca, Najbolji poljubac, Najbolji WTF momenat, ova šokantna ceremonija se dešava svake godine u junu mesecu u Los Anđelesu i predstavlja jedan od najglamuroznijih događaja u filmskoj industriji.

 

 

makonda-tracker