icon-arrowicon-closeicon-commentsicon-galleryicon-nexticon-previcon-searchicon-totopsoc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

Emina Jahović: Činim sve za ljubav svoga muža

Pevačica Emina Jahović-Sandal otkriva kako je njena sudbina u ljubavi jednaka onoj koju doživljava njena junakinja u seriji Polje lala i otkriva kroz kakva iskušenja je prošla u braku zarad posla
foto: privatna arhiva
foto: privatna arhiva

U nedelji kada je na televiziji Pink počelo emitovanje serije Polje lala, u kojoj igra glavnu ulogu, a koja je na prečac stekla mnogo gledalaca u Srbiji, pop pevačica Emina Jahović-Sandal (29) doputovala je sa sinom Jamanom (2,5) u rodni Novi Pazar. Lepoj umetnici je prošle godine zbog snimanja ovog popularnog serijala bio ugrožen i brak, budući da je i dane i noći provodila na setu, zbog čega joj je po sopstvenoj volji napisana završna scena u kojoj gubi život.

- Ljudima će biti veoma žao kada Lale nastrada jer je cela Turska plakala kada je moja junakinja umrla - kaže kroz smeh Emina i objašnjava da njen emotivni život ima mnogo sličnosti sa Lalinim.

- Biće tu još mnogo peripetija koje je Lale doživela od svoje svekrve i sestre. Turske serije su relaksirajuće za ljude i mislim da su zato megapopularne i u Srbiji. Moja ljubav sa Mustafom ista je kao ona koju doživljavam u seriji jer sam se i ja tri dana nakon upoznavanja sa sadašnjim suprugom preselila u Istanbul. Učinila sam sve ono što se od mene nije očekivalo, kao i Lale u seriji, i uradila sve za ljubav sa Mustafom. I Lale se naprasno udala, čemu se niko nije nadao, a slično se desilo i meni. Nadam se samo da moja sudbina neće biti tragična kao njena - ističe pevačica koja sa suprugom priželjkuje drugu bebu, ali tokom sledeće godine.

- Nas dvoje ni Jamana nismo planirali. Nikada nećemo raditi na tome da dobijemo drugo dete jer će se to, verujem, jednostavno desiti u jednom momentu. Trenutno nisam spremna za prinovu pošto 29. maja objavljujem singl na turskom i engleskom jeziku koji će pratiti zahtevna kampanja, a ja trudna sigurno ne bih mogla da obavljam sve predviđene promotivne aktivnosti - smeje se zanosna Novopazarka koja je u rodnom gradu posetila i bolesnog dedu Adema za koga je mnogo vezana.

- Doputovala sam sa sinom jer sam, osim zbog koncerta na gradskom trgu, došla i da vidim dedu Adema. Deka je koncentrisan samo na mene i ja sam mu najveća ljubav. Igrao se i sa Jamanom, ali ja sam centar njegovog sveta. Pošto je u poslednje vreme bio bolestan, rekla sam mu da mora da se drži zbog mene. Odgovorio je: Neće se meni ništa desiti dok sa tobom ne snimim šezdeset pesama. Napisao je stihove za pesmu Papirne ruže koju ću sigurno snimiti na sledećem albumu i za koju ću komponovati melodiju i napraviti aranžman - setno priča Emina koja će se sa suprugom uskoro nakratko preseliti u planinsku kuću nadomak Rožaja, a pre toga namerava i da otputuje sa drugaricom u Njujork.

- Svaki put kada krenem u Srbiju Mustafa poželi da dođe sa mnom, ali trenutno nije u mogućnosti jer u Turskoj ima snimanja. Ipak uskoro ćemo zajedno na duže vreme otputovati u našu kuću na planini nadomak Rožaja. Naime, nedaleko od kuće mog brata Mirsada kupila sam plac gde ćemo uskoro završiti planinsku kuću za odmor po našem ukusu. Pre toga planiram da odem i sa prijateljicom u Njujork, gde ćemo šopingovati - objašnjava Emina.

Nikola Rumenić