Princ Vilijam i Kejt Midlton kreću na svetsku turneju

0
Iako se još uvek samo nagađa destinacija na koju će se vojvoda i vojvotkinja od Kembridža Kejt i Vilijam zaputiti na svoj medeni mesec, sigurno je da će njih dvoje naredne godine krenuti na proputovanje svetom sa posebnim osvrtom na zemlje Komonvelta koje su p
foto: BANG
foto: BANG

Sa namerom da svojoj baki kraljici Elizabeti Drugoj olakša obaveze oko proslave njenog dijamantskog jubileja, odnosno šezdeset godina na tronu Ujedinjenog kraljevstva, princ Vilijam Artur Filip Luis od Velsa će zajedno sa svojom životnom saputnicom Kejt 2012. godinu provesti na mini turneji po zemljama Komonvelta. Slavni prinčevski par obići će Australiju, Novi Zeland, karipski pojas, ali i zemlje Afrike i Azije koje su pod vlašću britanske krune. Takođe je najavljeno da će ovo proputovanje započeti već krajem juna, kada će oni posetiti Kanadu kako bi proslavili nacionalni dan jedne od najvećih država nekadašnje imperije.

S obzirom na to da je kraljica Elizabeta 21. aprila napunila osamdeset i pet godina, zvaničnici Bakingemske palate odlučili su da ovim izaslaništvom sada već ostareloj kraljici olakšaju posao, posebno zbog toga što je venčanje mladenaca Kejt i Vilijam održano u petak izazvalo veliko interesovanje i oduševljenje preko dve milijarde ljudi širom planete.

U međuvremenu, očekuje se da nakon Vilijamovog povratka sa vojnog zadatka na kom će prebivati tri dana počevši od utorka, 3. maja, vojvotkinja i vojvoda od Kembridža krenu na svoj medeni mesec, ali se još uvek spekuliše koju će tačno lokaciju slavni par odabrati za romantično putovanje. Prema jednim izvorima, Kejt i Vilijam će prebivati u vili na skrovitom ostrvcetu koje se nalazi negde u Indijskom okeanu, dok drugi mediji prenose da će se princ i princeza naći u Holivudu gde će biti gosti izuzetno popularnog bračnog para Britanaca, Viktorije i Dejvida Bekama u njihovom losanđeleskom domu.

makonda-tracker