napokon

VEĆ GODINAMA KRUŽI NAJPOTRESNIJA PRIČA O NASTANKU PESME "ZMAJ" INDIRE RADIĆ: Marina Tucaković nakon 16 godina otkriva šta je zapravo PRAVA ISTINA!

1

Mnogima se možda neće dopasti ono što je Marina ispričala.

indira radić je otpevala pesmu 'zmaj'
indira radić je otpevala pesmu "zmaj"foto: Andreja Damnjanović

Pesma "Zmaj" koju izvodi Indira Radić postala je munjevitom brzinom veliki hit, pevačici je donela veliku slavu, a već godinama opstaje među publikom i rado se sluša.

 

Tome je, donekle, doprinela tužna priča o nastanku ove pesme koja se i dan-danas prepričava.

 

I dok se godinama spekuliše da pesma govori o iznenada ugašenoj velikoj ljubavi dvoje mladih, tekstopisac Marina Tucaković tvrdi drugačije.

 

Naime, po legendi koja kruži internetom, pesma je nastala oko 1990. godine kada je mlada devojka saznala da umire.

 

"Tekst ove pesme nastao je po istinitnom događaju. Ljubav dvoje mladih nije uspela jer ih je sprečila smrt nakon duge bolesti. Folk hit “Zmaj”, koji je svojevremeno otpevala Indira Radić, krije u sebi zaista potresnu životnu priču koja će rasplakati i one "kamenog srca". Dečko i devojka iz pesme su se zavoleli u srednjoj školi. Deset godina zabavljanja rezultiralo je zakazivanjem svadbe. Devojka je, međutim, tada saznala da ima rak pankreasa u poodmakloj fazi. Venčanje je otkazano, a ona je dečku napisala pismo u bolnici (od reči do reči ove pesme) i zamolila ga da pročita kad ona umre. On se, međutim, napio to isto veče i otvorio pismo. Ujutru, kada je došao u bolnicu, ona je umrla. Dečko je čuvao pismo 15 godina, a onda rešio da ga proda Marini Tucaković. Ona je prvo pesmu htela da nameni Ceci Ražnatović, međutim, numeru je, na kraju, otpevala Indira", piše u jednom od komentara ispod pesme, a potom se navodi da se ovaj događaj odigrao u periodu između 1988 i 1990. godine.

 

Potom je prema komentarima sa ove muzičke platforme, dečko od prodaje pesme kupio avionsku kartu i otputovao za Boston, a devojka je sahranjena u Nišu, nakon smrti u tamošnjoj bolnici.

 

Međutim, pravu istinu otkrila je Marina Tucaković, vlasnica velikog broja hitova na muzičkoj sceni.

 

Saznajte na sledećoj strani šta je ona otkrila...

makonda-tracker