kakav nastup!

Mislili ste da sve znate o Pišonji i Žugi? Ovo sigurno još niste videli!

1

Evo kako su sarajevske legende zapalile Skenderiju.

foto: Promo
foto: Promo

Iako je nastala pre više od trideset godina i govori o avanturama Predraga Žustrića Žuge i Jasmina Nišića Pišonje, koji su tinejdžeri bili pre skoro pola veka, "Balada o Pišonji i Žugi" Zabranjenog pušenja i dalje je jedna od najomiljenijih pesma na ovim prostorima.

 

Koliko je ova sjajna pesma objavljena na albumu "Pozdrav iz zemlje Safari" davne 1987. bliska današnjoj publici uverićete se kada budete videli novi spot legendarnog sarajevskog benda snimljen uživo na njihovom sad već čuvenom koncertu u Skenderiji 29. decembra prošle godine.

 

foto: Promo

Dok Sejo Sekson i bend sa bine praše pesmu o dvojici mladih mangupa koji su ukradenim kamionom pokušali da stignu na more, nekoliko hiljada ljudi u Skenderiji horski, kao u transu, sa njima peva o jednoj bezbrižnoj mladosti u staroj Jugi.

 

foto: Promo

 

Na ovom koncertu počeli smo obeležavanje 35 godina rada benda, a sledeći rođendanski koncert biće u Domu sportova u Zagrebu 19.10.2019. Iskreno, kada sam video sva ta ozarena mlada lica u publici, obasjana svetlima mobilnih telefona i upaljača i čuo ih kako svi zajedno pevaju mog "Pišonju i Žugu", srce mi je bilo puno i poželeo sam da dok god budem mogao da stojim i pevam na ovaj način slavim muziku i našu zajedničku ljubav prema njoj - vidno dirnut kaže Sejo Sekson.

 

Spot za "Baladu o Pišonji i Žugi", kao i onaj za pesmu "Lijepa Alma" koji je izašao u februaru, Zabranjeno pušenje izdvojilo je sa trosatnog video materijala iz sarajevske Skenderije. Ovaj koncertni snimak, nedavno emitovan na TV1 na najbolji način prikazuje zavodljivost i snagu scenskog nastupa ovog legendarnog benda, a od 1. maja dostupan je i na njihovom youtube kanalu.

 

Pišonja i Žuga:

 

 

 

1. deo koncerta:

 

 

 

2. deo koncerta:

 

 

 

makonda-tracker