malo poznata anegdota

SRPSKI SLIKAR ODUŠEVIO HOLIVUDSKOG GLUMCA: Kako je slika Dragana Zdravkovića završila u rukama Leonarda di Kaprija (FOTO)

1

Ulje na platnu iz 2003. imalo je početnu cenu 18.800 dolara, a prodato je za 19.000 dolara i novac je otišao u humanitarne svrhe

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Srbiju je pre dve godine na 57. Međunarodnoj izložbi savremene umetnosti u Veneciji - Bijenalu predstavljao Dragan Zdravković zajedno sa Vladislavom Šćepanovićem i Milenom Dragičević.

 

Trenutno je njegov rad sa te izložbe izložen u Prodajnoj galeriji Beograd na Kosančićevom vencu, a u razgovoru za Kurir slikar se priseća kako je baš njegovu sliku izabrao Leonardo di Kaprio.

 

Naime, lični savetnik slavnog holivudskog glumca Leonarda di Kaprija Lisa Šif videla je sa svojim saradnicima radove Dragana Zdravkovića na izložbi "Enklavija - slikarstvo, posledica ovakvog života" na Venecijanskom bijenalu, nakon čega je usledio poziv našem umetniku da učestvuje na svečanoj aukciji u organizaciji fondacije Leonarda di Kaprija.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Dragan Zdravković (@dragan.zdravkovic) on

- Moja slika "NWO Lines" bila je eksponat na humanitarnoj gala aukciji fondacije Leonarda di Kaprija. Bio sam pozvan da sa još oko pedeset umetnika svojim učešćem pomognem u cilju benefita za globalni projekat ove fondacije. Umetnici koji su bili pozvani, svi do jednog, odazvali su se zahvaljujući harizmi čuvenog glumca i velikom uspehu njegovih dosadašnjih humanitarnih akcija. Projekat je zavredeo svetsku pažnju i stavio u žižnu tačku problem globalnog otopljavanja, a imena koja su, zajedno sa mnom, učestvovala na toj aukciji u San Tropeu i Njujorku su od onih o kojima sam mogao samo da sanjam da ću deliti pažnju publike, a to su: Džef Kuns, Demijen Hirst, Čak Klouz, Kiki Smit, Ričard Prins, Sesil Braun, Lorens Vajner, Adrijan Genije i drugi. Prodaju umetničkih dela je vodio čuveni aukcionar De Puri - kaže Zdravković, koji je svoju sliku poklonio fondaciji Leonarda di Kaprija

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Dragan Zdravković (@dragan.zdravkovic) on

Ulje na platnu iz 2003. imalo je početnu cenu 18.800 dolara, a prodato je za 19.000 dolara i novac je otišao u humanitarne svrhe.

 

 

makonda-tracker