PUNA ENERGIJE

NJENO PRAVO IME KRIJE ZANIMLJIVU PRIČU: Izvorinka Milošević bila je udata za muzičara Mišu Blama, a sin David joj je PONOS i DIKA! (FOTO)

0

Otvoreno govori o svom poreklu!

foto: Instagram Printscreen
foto: Instagram Printscreen

Naša poznata pevačica je rođena kao Funtinjora Funta Lunga, 19. januara 1954. godine u Kučevu u Istočnoj Srbiji, te je po poreklu Vlahinja, a deda joj je bio Vlajko Lugonji, a baba Stojna je bila rusaljka.

 

Reč je o Izvorinki Milošević, jednoj od najpoznatijih pevačica srpske ali i vlaške izvorne i narodne muzike na našim prostorima.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Izvorinka Milosevic Izi II (@_izvorinka_milosevic_izi) on

 

Nakon Drugog svetskog rata, Izvorinkin deda je promenio svoje prezime u Milošević, te iako je otac poznate pevačice bio Viktor Lunga, ona je po polasku u školu promenila svoje ime tačnije „prevela ga na srpski jezik“, i tako postala Izvorinka, a uzela je i prezime Milošević.

 

Sa svojih sedamnaest godina, 1971. godine, Izvorinka se udala za tada poznatog džez muzičara Mihaila Mišu Blama, koji je bio čelista Narodnog orkestra RTS-a, ali i sin poznatog muzičara, Rafaela Blama, koji je upravo i bio jedan od osnivača Narodnog orkestra Radio Televizije Srbije. Izvorinka se od svog supruga Miše Blama, razvela posle 17 godina braka, kada je sin David imao svega osam godina.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Izvorinka Milosevic Izi II (@_izvorinka_milosevic_izi) on

 

Mnoge je iznenadila kada je javno u jednoj emisiji otkrila svoju veliku tajnu, a to je da se zaljubila u mlađeg muškarca, koji ima godina gotovo kad njen sin.

 

"- Zar meni u ovim godinama to da se desi? Mnogo mi se svideo, takav šarm i harizma, a mnogo je bio mlađi. Sramota me je i da izgovorim koliko. Užasno je mlad. Postoji pristojna granica. Ja imam sina koji je malo mlađi od njega. Moj sin treba da pogleda tog prelepog i preumetničkog muškarca. To je katastrofa, moj sin bi se mene odrekao. Ja nisam imala samopouzdanja. Ispričala sam sinu, on nije ništa rekao. Tom muškarcu se više neću vratiti, to nema šanse" - otkrila je svojevremeno Izvorinka Milošević.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Izvorinka Milosevic Izi II (@_izvorinka_milosevic_izi) on

 

makonda-tracker