Džodi Foster: Sama sam i slobodna

0
Otkako je prekinula dugogodišnju romansu sa svojom partnerkom Sidni Bernar, glumica i rediteljka Džodi Foster oseća se slobodnom da iskoristi nove šanse koje život stavlja pred nju

Dvostruka oskarovka Džodi Foster raskinula je romansu sa Sidni Bernar koja je trajala od 1992. do pre gotovo tri godine. Iako ne negira da je to bio jedan od najtežih udaraca koji ju je uzdrmao u životu, četrdesetosmogodišnja glumica je naučila da iz ovog iskustva izvuče pouke i prihvati nove šanse koje joj se otvaraju.

- Postoje tri užasne stvari koje većina ljudi kad tad mora da proživi. Prva je smrt vaših roditelja, druga trenutak kada vaša deca odrastu i napuste vas, a treća je kada se veza za koju ste imali utisak da će trajati zauvek raspadne i vi ostanete sami. Da, to jesu tri zaista jeziva događaja, koji istovremeno predstavljaju i tri svojevrsna oslobođenja. Odjednom ste slobodni, što predstavlja novu šansu, mogućnost za novi početak. Rekla bih da imate samo deset sekundi da to shvatite i zaista prihvatite slobodu, ili da se samo zaglavite. Deset sekundi da uhvatite šansu i promenite sopstveni život – smatra zvezda koja ima dvojicu sinova koje je dobila sa javnosti nepoznatim očevima, trinaestogodišnjeg Čarlsa i tri godine mlađeg Kristofera.

Glumica koja je odlučila da se po četvrti put oproba u rediteljskim vodama i snimila film The Beaver sa Mel Gibsonom, trenutno se aktivno brine o svojoj majci koja je obolela od demencije. Džodi je izričita u stavu da ženu koja joj je dala život nikada ne namerava da smesti u specijalizovanu ustanovu, pošto smatra da ona zaslužuje da napuste ovaj svet sa dostojanstvom.

- Oh bože, nikada je ne bih smestila tamo! Želim da se osetim dobro. Hoću da budem sigurna da je ona do samog kraja tretirana s poštovanjem i da ni u jednom trenutku ne izgubi svoje dostojanstvo. Demencija je baš jedna neobična bolest. Ovo je jedna od najtežih životnih situacija s kojom se suočavam, a opet je na neki način i tako misteriozna. Moje je da brinem o svojoj majci. Nisam tip osobe koji se tako olako povlači. Moje lice će biti poslednje koje će videti – otkrila je Fosterova kako se bori sa bolešću svoje majke Evelin koja je njene dve sestre i jednog brata odgajala sama, pošto se od njenog oca Lusijusa Fišera Fostera razvela nakon što ih je napustio tri godine pre glumičinog rođenja. Navodno, Džodi je začeta slučajno, u kancelariji svog oca u koju je njena majka došla kako bi se dogovorili oko alimentacije.

makonda-tracker