Svetlana Ceca Ražnatović: U potrazi za mirom

3
Dok je čekala odluku suda o nagodbi s tužilaštvom, folk diva Ceca Ražnatović postila je uskršnji post i spremala se za najradosniji hrišćanski praznik, a nedavno je posetila i manastir Grgeteg na Fruškoj gori
foto: Miloš Nadaždin, privatna arhiva
foto: Miloš Nadaždin, privatna arhiva

Folk diva Svetlana - Ceca Ražnatović (37) ponovo je protekle nedelje bila u žiži interesovanja domaćih medija, i to nakon što je objavljeno da je njen advokatski tim postigao nagodbu s tužilaštvom o tome da ona isplati milion i po evra i provede osam meseci u kućnom pritvoru zbog navodnih nelegalnih transfera fudbalera. Otkako je ova informacija dospela u medije, pevačica vreme provodi u svom domu nadomak Marakane, a društvo joj po čitav dan prave njeni prijatelji. U subotu joj se pridružila i mama Mirjana koja je u Beograd doputovala s Kipra.

Međutim, iako pojedini mediji tvrde da ne izlazi iz svog doma, Ceca je i ovih dana nastavila sa svojim čestim odlascima u duhovne hramove. Na preporuku bliske prijateljice posetila je manastir Grgeteg na Fruškoj gori. U ovom hramu nalazi se ikona Trojeručica, te manastir pohode mnogobrojni hodočasnici. Ceca je tamo boravila u društvu svojih naslednika, Veljka (14) i Anastasije (12) koji uskoro nastavljaju sa svojim školskim obavezama koje su prekinuli kada je počela medijska hajka na njihovu majku.



Život se za porodicu Ražnatović polako vraća u normalne tokove, a folk zvezdi ostaje da sačeka da sud potvrdi njen dogovor sa tužilaštvom što će se, izvesno je, desiti 9. maja. Do tada će pevačica, kao što je i ranije činila, obilaziti hramove u kojima kroz produhovljenje nalazi energiju potrebnu da iz svih bitaka i nedaća izađe još jača. Ceca i u svom domu u Beogradu ima mali duhovni kutak ukrašen najlepšim ikonama pravoslavlja gde, kad je kod kuće, nalazi duševni mir. Cela porodica popularne pevačice tradicionalno je postila uskršnji post, a pričestila se u Crkvi svetog Arhangela Gavrila u Beogradu. Ceca je i Uskrs, jedan od najvećih hrišćanskih praznika, provela u svojoj vili u Beogradu okružena porodicom i prijateljima.

Nikola Rumenić

makonda-tracker