OTVORIO DUŠU

BOLNA ISPOVEST: Bojan Tomović priznao da se zbog neizlečive PSIHIČKE BOLESTI povukao sa scene i otkrio KAKO se s time bori SVAKI DAN (FOTO)

1

On je samo jedna od zvezda koja pati od takozvane “bolesti umetnika”

foto: Printscreen/Youtube
foto: Printscreen/Youtube

Poznati folk pevač Bojan Tomović (37) priznao je da boluje od bipolarnog poremećaja, teške, doživotne psihičke bolesti.

 

Obratio se svima koji pate od ovog i sličnih poremećaja kao pokušaj podrške i ispričao svoju priču:

 

- Bipolarni poremećaj mi je poprilično uništio život, brak, zdravlje, karijeru, ali i dalje se trudim da živim naravno uz terapiju koja mora da se pije godinama ukoliko ne želite da završite pre vremena jer statistike kažu da je najveći broj samoubistva zabeležen kod osoba koje boluju od bipolara. Saznao sam da imam bipolarni poremećaj kad sam imao 30 godina i već 7 godina živim sa tim i borim se, uz lekove i doktora, često je teško, preteško, nekad je super i kreativno ali ipak te nagle i ničim izazvane promene raspoloženja iscrpe i vas i sve oko vas – počeo je svoju ispovest Bojan.

 

 

Kako kaže, njegov najveći strah je od toga da vi njegova deca mogla da naslede njegovu patnju.

 

- Sa 37 godina osećam se kao da imam 97 godina, toliko sam umoran od svega. Što je najgore Bipolar je često nasledan i iskreno se bojim da imam decu, da sutra moje dete na prolazi isto što i ja. U početku nisam prihvatao da sa mnom nešto nije u redu, mislio sam da mi je narav takva, jer ja od malena nikad nisam imao sredinu, uvek sam ušao iz krajnosti u krajnost, međutim kada mi je skoro 10 psihijatara potvrdilo dijagnozu f 31.6 bipolarni poremećaj rapid cycling, shvatio sam da moram da se suočim sa tim i započnem lečenje – otkriva on.

 

Kako se Bojan bori sa ovom bolešću saznajte u nastavku...

 

makonda-tracker