Kraljica Elizabeta blagoslovila brak Kejt Midlton i princa Vilijama

0
Vladarka Ujedinjenog kraljevstva Elizabet Aleksandra Meri na svoj osamdeset i peti rođendan dala je svom unuku Vilijamu od Velsa i njegovoj verenici Kejt Midlton svečani pristanak za venčanje

Kako već tradicija nalaže, princ Vilijam Artur Filip Luis od Velsa zatražio je od oca svoje izabranice Kejt Midlton njenu ruku i dobio odobrenje da stupe u brak. Međutim, s obzirom da je Vilijam jedan od potencijalnih naslednika britanskog trona, morao je da dobije i dozvolu sa najviše moguće instance, u vidu zvaničnog blagoslova svoje rođene bake, kraljice Elizabete II.

Uramljena kaligrafski ispisana povelja zapečaćena kraljevskim žigom predata je budućim mladencima u četvrtak, 21. aprila, na Kraljičin osamdeset i peti rođendan.

- Ja, Elizabeta Druga milošću Božijom dozvoljavam da naš naš najdraži voljeni unuk princ Vilijam Artur Filip Luis od Velsa i naša pouzdana i nadasve ljubljena Ketrin Elizabet Midlton stupe u bračnu zajednicu – piše u ovom krunskom dokumentu čije izdavanje je postalo obaveza za venčanje svih najbližih pretendenata na britansku krunu još od 1772. godine.

makonda-tracker