Suzana Perić: Nikada ne bih bila ljubavnica

0
Modna dizajnerka Suzana Perić otkriva zbog čega se plaši nove ljubavi, kako je sa bivšim mužem Branislavom Perićem danas dobar prijatelj i zbog čega je stroga prema ćerkici Tifani
foto: Vladimir Šporčić
foto: Vladimir Šporčić

Uprkos tome što već petnaest godina gradi uspešnu karijeru, poznata kreatorka Suzana Perić (38) svojim najvećim trijumfom smatra rođenje ćerke Tifani (5) koju je dobila nakon pet godina braka sa bivšim suprugom Branislavom Perićem.

- Iako sam želela da imam puno dece, desilo se da sam zbog karijere Tifani rodila tek u trideset trećoj godini. Ali, da sam mogla da je nacrtam ili izaberem, bila bi baš ovakva, uvek nasmejana, sa blistavim plavim očima i loknicama. Ona je ostvarenje mog sna. Možda sam malo stroža prema njoj zato što smo od njenog rođenja same, pa se trudim da budem autoritet, a moji roditelji su ti koji joj u svemu popuštaju. Tifani se sama oblači, zna da mora da ide u vrtić i na časove engleskog i nemačkog jezika jer smatram da će joj to mnogo značiti u životu. S druge strane, dozvoljavam joj da kroz igru maksimalno ispolji svoju kreativnost. Iako su zidovi u našem domu nekoliko puta stradali, nikada je nisam kaznila zbog toga, već onda kad ne kaže molim i hvala. Nas dve smo uvek zajedno i pravi smo tim - priča Suzana koja se veoma trudi da svoju mezimicu nauči pravim vrednostima.

- Tifani ima veću slobodu nego što sam ja imala kao dete jer joj dozvoljavam da ispolji svoj karakter i jaku volju. Mislim da ne nosi nikakav teret zbog toga što joj je mama poznata ličnost, već joj je drago što se bavim modom. Naš svet je ružičast i ona je srećno dete, kod kuće ne sluša o teškim temama, već o tome koja je boja aktuelna. Stalno joj govorim kako moj uspeh nije slučajan, već da iza njega stoji obrazovanje i mukotrpan rad. Nije mi teško što je sama odgajam jer sam oduvek bila veoma posvećena porodici. Naravno, nije mi drago što sam razvedena i što nisam uspela da ostvarim brak kakav imaju moji roditelji i moja sestra, ali ne smatram to neuspehom. Tifani ima normalan kontakt sa ocem, a bivši muž i ja smo u sasvim korektnim odnosima. Sada smo zaista dobri drugari iako to posle razvoda nisam mogla ni da zamislim. Ja sam neko ko je uvek za brak i decu, tako da se iskreno nadam da će Tifani u budućnosti dobiti i brata i sestru - govori dizajnerka i priznaje da se se pomalo plaši nove ljubavi.

- Sad kad sam u svom životu sve zaokružila i osećam se sigurno, jedino čega se plašim jeste da mnogo zavolim nekoga. Bojim se da uvedem novog muškarca u svoj život, ali sigurna sam da će te barijere nestati kada se pojavi onaj pravi. Želim da mi se nova veza desi iz iskrene ljubavi i uzajamnog poštovanja i da budemo prijatelji jedno drugom, spremni na toleranciju i uzajamna odricanja. Važno mi je da je taj muškarac zadovoljan sobom, da je izgrađena ličnost i poslovno ostvaren jer samo tako može da stoji iza mene - kaže Suzana koja tvrdi da nije u vezi sa čelnikom predstavništva jedne auto kuće u Beogradu.

- Nisam tip žene koja bi mogla da se švaleriše ili da bude nečija ljubavnica. Ne samo zbog svojih moralnih razloga, već i zato što nikad ne mogu da budem druga, već samo prva. Ne mogu da zamislim da moj muškarac odlazi nekoj drugoj ili da se skrivamo od ljudi. Ako je ljubav prava i dvoje ljudi se pronađu, treća osoba nema šta tu da traži. Trenutno nisam u vezi, već gajim simpatiju prema jednom muškarcu koji uglavnom živi u inostranstvu. Nemam razloga da bilo šta krijem, ali još je rano da pričam o tome, mogu samo da kažem da mi se veoma dopada - završava dizajnerka koja je nedavno na Fashion Weeku predstavila svoju novu kolekciju Dive šapuću o slobodi.

Jelena Kulović

makonda-tracker