otvorila dušu

PRODAVALI SMO SVOJE LIČNE STVARI KAKO BI SNIMILI PESMU: Anabela iskrena do koske - O OVAKVIM STVARIMA bi malo ko pričao!

0

Anabela je pod kormilom Gagijom Đoganija ostala upamćena kao jedna od najboljih pevačica 90' godina. 

foto: Vladimir Šporčić
foto: Vladimir Šporčić

Anabela Atijas i njen bivši suprug Gagi Đogani devedesetih godina, u jeku najveće popularnosti, borili su se na sve moguće načine da uspeju u muzičkom miljeu.

 

Nekadašnja pevačica grupe Fanki Dži u intervjuu za Kurir otkriva da nisu imali uslove za pesme i spotove, pa su bili prinuđeni da prodaju svoje lične stvari kako bi zaradili novac.

 

U kakvom sećanju su ti ostale devedesete?

Devedesete su generalno bile teške, verovatno i najteže po svemu u našoj zemlji, ali to nikako ne važi za muziku koja je uspešno parirala MTV televiziji i ostavila veliki trag u muzičkoj industriji, iako osporavana, i dan-danas dolazi do novih generacija i sluša se.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by С. Тијана ? ? (@tikischa_) on

 

Na koji trenutak si najponosnija?

 

Najviše sam ponosna na činjenicu da nama niko nije finansijski pomagao. Živeli smo zaista teško i prodavali svoje lične stvari da isfinansiramo pesmu i spot. Ali pesma je bila ta koja nam je prokrčila put do uspeha tih devedesetih, kada su postojale dve televizije i dva magazina.

 

 

Koja pesma je Fanki Džiju donela najveću popularnost i novac?

"Samo u snu" definitivno je pesma koja nam je promenila život, pa i sam tok na estradi i dala vetar u leđa mnogim muzičarima.

 

foto: Ana Paunković

 

Da li bi volela da se vratiš u to vaše staro vreme?

Ne bih volela da se vratim u to vreme jer ja nisam neko ko je srećan kada su drugi nesrećni oko mene, a tada je bilo jako teško.

 

 

makonda-tracker