Seka Aleksić: Spas je kraj porodice

1
U želji da pobegne daleko od svakodnevnog stresa i zaboravi na nemile dane, folk pevačica Seka Aleksić u društvu supruga Veljka i njegovih roditelja nedavno je posetila Transilvaniju
foto: privatna arhiva
foto: privatna arhiva

Otkako je početkom 2011. godine prošla kroz mučne dane suočavanja sa bolom posle vanmaterične trudnoće, folk pevačica Seka Aleksić (29) odlučila je da posao stavi na drugo mesto i posveti se porodičnom životu. Teški trenuci u kojima joj je rame za plakanje bio suprug Veljko Piljikić (27) sada su iza nje, a pevačica sa osmehom iščekuje vedre dane puna nade da će se njene najintimnije želje ostvariti. Njenu slatku svakodnevicu više ne čine poslovne obaveze, nego romantični momenti uz muža koji se trudi da joj ispuni svaki san. A kako mu je voljena uvek na prvom mestu, Veljko je nedavno odlučio da joj ispuni davnašnju želju da posete Transilvaniju. Tako je posle skorašnjeg putovanja u Prag gde se opravila od nemilog perioda, došao red na uzbudljivu posetu zemlji koja obiluje zanimljivostima.

- Odavno mi je bila želja da posetim Transilvaniju jer sam fascinirana pričama o čuvenom grofu Drakuli koga je narod tako prozvao, a zapravo je reč o vojskovođi Vladu Tepešu. Suprug mi je ispunio želju pa smo obišli tvrđavu Šigišoaru, u kojoj je Vlad rođen. Posetili smo i muzej sa svim ostacima iz dvorca, a zatim i grad Brasov gde postoji dvorac posvećen njemu. Videli smo grad Sinaia i u njemu manastir Sinaja i dvorac Peleš, jedan od najlepših u Evropi - priča Seka prepuna utisaka koje su sa njom deli i njen dragi, ali i njegovi roditelji Violeta i Miodrag koji su im se pridružili na putovanju.

- Pošto nam je Veljkov rodni grad Negotin bilo usput, prvo smo tu proveli dva dana, a zatim smo sa njegovim roditeljima otputovali u Transilvaniju. Oni su izuzetni opušteni i normalni ljudi i svaki provod sa njima ostaje mi u najlepšem sećanju. Izuzetno su brižni, porodični i od njih možemo da naučimo kako i posle mnogo godina braka ljubav može da bude snažna. Oni se i danas drže za ruke, pokazuju jedno drugom nežnost i volela bih da sa Veljkom imam baš takav brak - ističe pevačica koja je sa svojim partnerom uskoro ponovo kreće na novo putešestvije.

- Odmah posle Transilvanije odlazimo u Afriku i nadam se da ćemo se lepo provesti. Otkako sam proživela neke neprijatne stvari u životu, dosta sam se promenila i okrenula sticanju mira i porodici. Posao i karijera su mi i dalje veoma važni, ali su mi smiraj i zdravlje na prvom mestu. Zato Veljko i ja sada koristimo svaki slobodan trenutak da putujemo i posvetimo se jedno drugom - iskrena je pevačica koja sanja o momentu kada će se ostvariti u ulozi majke i to uz pomoć vantelesne oplodnje.

- Veljko i ja smo sa mojom doktorkom Anom odlučili da se vantelesnoj oplodnji podvrgnem početkom septembra, budući da je to period kad ja završavam sa letnjom turnejom i kad sam rasterećena od obaveza. Jednostavno, da bi taj proces uspeo moram u tom periodu biti daleko od stresa. Izuzetno sam uzbuđena zbog svega i verujem da će Bog dati da se nas dvoje sledeće godine ostvarimo u ulozi roditelja. Kad se sve, nadam se, uspešno završi, planiramo da se preselimo u Beč. I do sada smo dosta vremena provodili na relaciji Srbija - Austrija i prija nam tamošnja sredina. Iako u Beču već imam nekretninu, planiramo da tamo sagradimo kuću - priznaje Seka.

Mirjana M. Višnjić

makonda-tracker