FOTO - Dino Merlin: Nezaboravni provod na turneji

0
Tim BH Eurosong 2011 na čelu sa Dinom Merlinom u proteklih nekoliko dana boravio je u Rumuniji, Bugarskoj i Makedoniji, u cilju promocije pesme Love in rewind, prilikom gostovanja u Skoplju prisustvovali su i solističkom koncertu Aleksandre Radović
Foto: BH Eurosong
Foto: BH Eurosong

Saradnjom Radio televizije BiH i Javnih servisa Rumunije, Bugarske i Makedonije, realizovana su gostovanja BH Eurosong tima u najgledanijim TV i radio emisijama.

Tako je Dino Merlin sa ostalim članovima ekipe koja će biti sa njim na sceni Eurosonga, u subotu 9. aprila nastupio na specijalnom evrovizijskom koncertu koji je Radio televizija Rumunije organizovala povodom odlaska svojih predstavnika na Eurosong.

Već sa prvim taktovima pesme Love in Rewind prisutna publika je aplauzom pozdravila ekipu, čime su se. Ovom prilikom Dino Merlin susreo se i sa predstavnicima Moldavije, Slovačke i sa domaćinima, grupom Hotel FM. Odmah po završetku nastupa usledili su intervjui za mnogobrojne rumunske medije.

Promotivna turneja BH Eurosong tima nastavljena je odlaskom u Sofiju gde je upriličeno snimanje emisije Shouto na Slavi, jednog od najuspešnijih televizijskih projekata koji se emituje u Bugarskoj, a čija gledanost se meri u milionima širom Balkana.

Osim pesme Love in rewind, na insistiranje voditelja, Dino Merlin je izveo i pesmu Kad zamirišu jorgovani koja je već godinama jedan od najvećih hitova u Bugarskoj. Vrlo uspešan start promotivne turneje u Bugarskoj nastavljan je sledećeg dana gostovanjem u jutarnjem programu Bugarske nacionalne televizije koji i pored brojnih programa sličnog sadržaja u realizaciji komercijalnih televizijskih stanica još uvek drži primat u gledanosti na teritoriji cele Bugarske. Ovim gostovanjem, kao i intervjuom za Bugarski nacionalni radio završena je poseta Sofiji odakle se Merlinov tim uputio prema Makedoniji.

Tako je u utorak, 12. aprila Dino Merlin gostovao  u emisiji 100% Eurosong koja se emituje na RTV Makedonija, ali i na tamošnjem nacionalnom radiju. Istog dana održana je i pres konferencija kojoj su prisustvovali novinari najznačajnijih makedonskih medija. I ova poseta Makedoniji dokaz je da je Dino Merlin istinska zvezda u ovoj zemlji u kojoj svi već jako dobro znaju pesmu Love in Rewind. Na press konferenciji je bio i Vlatko Ilievski, predstavnik Makedonije koji je izrazio ogromno zadovoljstvo što je imao priliku da upozna svog dugogodišnjeg idola.

Bila je ovo prilika da predstavnici Radio televizije BiH i Makedonije izraze međusobno zadovoljstvo zbog dugogodišnje izuzetno dobre saradnje ova dva Javna servisa, ali i da jedni drugima upute najbolje želje za plasman u Dizeldorfu. Svoju posetu Makedoniji BH Eurosong tim je iskoristio kako bi uživao i na prvom solističkom koncertu Aleksandre Radović u prepunoj Univerzalnoj Sali. Srpskoj pop divi su se u jednom trenutku na sceni pridružile i koleginice Karolina Gočeva i Maya Sar, član BH Eurosong tima sa kojima je otpevala numeru Moj je život moja pjesma.

 

Danilo Mašojević

 

Poslušajte pesmu Dina Merlina Love in rewind:

makonda-tracker