Marija Karan u seriji Tajni slučajevi

0
Popularna srpska glumica Marija Karan igra glavnu gostojuću ulogu u prvoj epizodi druge sezone američke televizijske serije Tajni slučajevi koja se drugu sezonu prikazuje na kablovskoj televiziji USA Network
Foto: Petar Đorđević
Foto: Petar Đorđević

Marija igra uspešnu profesionalnu teniserku Nadiu, koja čudnom koincidencijom biva umešana u slučaj koji istražuje FBI. U ovom gledanom televizijskom serijalu, čija je prva sezona privukla izuzetnu pažnju američke publike, među glavnim glumcima su Piter Galager i Piper Perabo.

- Za mene je velika čast da imam priliku da snimam sa izuzetno uspešnim glumcima filmske industrije, među kojima su čuveni glumac Piter Galager i talentovana Piper Perabo. Nadam se da će se serijal uskoro naći i u programskoj šemi neke od TV stanica u Srbiji, pošto je u pitanju veoma zanimljiva i neobična serija - kaže Marija Karan.

Televizijska serija Tajni slučajevi je akciona drama, koja je u prvoj sezoni imala  zapaženu gledanost od  4,5 milionskih  gledalaca. Prvi serijal počeo je da se prikazuje u Americi u julu prošle godine, a druga sezona, koja se upravo snima, biće prikazivana tokom ovog leta. Glavna glumica Piper Perabo nominovana je prošle godine za prestižnu filmsku nagradu Zlatni globus za najbolju glumicu u televizijskoj dramskoj seriji, upravo za ulogu En Voker (Annie Walker) u ovoj seriji.

Pored izuzetno zapaženih uloga u domaćoj kinematografiji, Marija Karan je od 2008. godine uspešno razvila karijeru i u inostranstvu. Prvu ulogu u inostranom ostavarenju dobila je u britanskoj drami Taksista u Londonu, a potom sledi popularna britanska serija Ambulanta (Casualty). Marija je igrala jednu od glavnih uloga u TV filmu Dark Relik (Dark Relic) u režiji Lorenca Sene (Lorenzo Sena), a zajedno sa poznatim glumcima među kojima su Džejms Frein (James Frain), Klemensi Burton Hil (Clemency Burton-Hill), kao i Semjuel Vest (Samuel West) i Ali Kan (Alyy Khan). Tokom 2010. godine glumila je u filmu Oružje (Weapon), sa proslavljenim akcionim glumcem Žan Klod Van Damom a početkom ove godine dobila je ulogu u filmskom ostvarenju Obred (The Rite) sa Entoni Hopkinsom.

Film je u Americi doživeo veliku popularnost, a sredinom aprila počinje sa prikazivanjem i u domaćim bioskopima.

makonda-tracker