neobična priča

ZVEZDA "BOEMSKE RAPSODIJE" POSETILA SRBIJU: Otkriveno šta je oskarovac Rami Malek radio u NAŠOJ PRESTONICI! (FOTO)

2

Pre manje od tri godine oskarovac Rami Malek nekoliko meseci snimao je film u Srbiji.

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Američki glumac u Beogradu u strogoj tajnosti radio je rimejk filma "Leptir" (Papillon) u režiji Danca Mikela Noera i prema scenariju Arona Guzikovskog.

Nakon što je saopšteno da je dobio Oskara za najboljeg glumca u filmu "Boemska rapsodija", na društvenim mrežama Maleku su stigle čestitke i od kolega glumaca Slavka Sobina i Nikole Kenta.

 

- E, Slavko, šta ti je to?

 

- Ma ništa, samo slika s oskarovcem Ramijem Malekom. Nešto kad smo snimali skupa jedan mali film "Leptir", pa izašli van. Ništa posebno - napisao je hrvatski glumac Sobin ispod fotografije koju je snimio u društvu kolega.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Slavko Sobin (@slavkosobin) on

Hrvatskog glumca gledaćemo i u novoj sezoni serije "Senke nad Balkanom", a zanimljivo da su Malek i on veći deo scena u filmu snimali u srpskom zatvoru. Sobin i Malek imaju čak i scene tuče, za koje, kako saznajemo, nisu koristili pomoć dublera.

 

"Leptir" je loše prošao kod kritike. Film je zasnovan na memoarima Anrija "Leptira" Šarijea, sitnog kriminalca iz Pariza nepravedno osuđenog tridesetih godina prošlog veka na doživotnu robiju za ubistvo. Uz pomoć uvrnutog falsifikatora Luja Degaa, on uspeva da pobegne iz ozloglašene kaznene kolonije na Đavoljem ostrvu u Francuskoj Gvajani. Šarijea je tumačio Stiv Mekvin, a Degaa Dastin Hofman. U novoj verziji Malek je "zamenio" Hofmana, dok će Čarli Hanam, zvezda serije "Sinovi anarhije" (Sons of Anarchy) i filma "Grimizni vrh" igrao Anrija Šarijea. Originalni film sniman je u Španiji, na Jamajci i na Havajima i bio je nominovan za Oskara za muziku. Nova verzija nije uspela da mu pomuti slavu.


Rami Malek rođen je u Los Anđelesu, a roditelji su mu Egipćani. Otac mu je bio turistički vodič u Kairu, a majka knjigovođa. Odgajan je kao koptski pravoslavni hrišćanin. Srednju školu pohađao je u Kaliforniji, zajedno sa Rejčel Bilson i Kirsten Danst, a prvi put stao je pred kamere 2004. u jednoj epizodi "Gilmorovih". Imao je potom manje uloge u serijama "Rat u kući", "Pacifik" i "24", kao i filmovima "Noć u muzeju", "Leri Kraun", "Sumrak" i "Master", ali mu je prva glavna uloga, u seriji "Mr. Robot", donela i najveću slavu i najbolje kritike, kao i nagrade Emi i Udruženja TV kritičara.

 

 

makonda-tracker