strahuje za budućnost

Nasamarili su ga: Kanje Vest potpisao ugovor sa izdavačkom kućom, koja mu brani da se ikada u životu PENZIONIŠE i ode na DUŽU PAUZU!

0

Nije mislio o posledicama. 

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Reper Kanje Vest upušta se u pravnu bitku protiv svoje izdavačke kuće EMI, jer je primetio da u njegovom ugovoru piše da nikada ne sme da se penzioniše kao muzičar.

 

Kako prenose strani mediji, u njegovom ugovoru, koji je potpisao 2003. godine, između ostalog piše:

 

Ni u jednom periodu potpisnik ne sme tražiti da se penzioniše kao tekstopisac, reper, pevač ili producent, niti tražiti da ode na dužu pauzu. Mora ulagati u svoju muzičku karijeru u budućnosti kao što ulaže sada."

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Kanye West (@kanyewestt_official) on

Reper i njegov tim advokata se oslanjaju na Pravilnik o radu Kalifornije, gde piše da jedan radni ugovor može da traje najviše 7 godina. To znači da je njegova saradnja sa ovom izdavačkom kućom, po uslovima iz ugovora koji je potpisao 2003. godine, istekla u oktobru 2010. godine.

 

Samim tim on od suda traži i da bude jedini zakoniti vlasnik muzike koju je snimio nakon tog perioda.

 

Sa druge strane, jedna od najpoznatijih izdavačkih kuća na svetu EMI, smatra da će iz ove bitke izaći kao pobednik a u svoju korist imaju Federalno pravo SAD-a, gde piše da bi ugovor poput onog koji je Kanje potpisao trebalo da traje 35 godina. U tom slučaju, reper će morati da radi za EMI još 19. godina, a biće ’slobodan’ tek kao 60-godišnjak.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Kanye West (@kanyewestt_official) on

 

makonda-tracker