Marijana Mateus: Upoznala sam novu Lotarovu devojku

2
Modna kreatorka Marijana Mateus priča o tome kako se provela na proslavi pedesetog rođendana svog bivšeg supruga na kojoj je srela njegovu novu partnerku i otkriva da je ponovo emotivno ispunjena
foto: Miloš Nadaždin, Pol Schirnhofer
foto: Miloš Nadaždin, Pol Schirnhofer

Modna dizajnerka Marijana Mateus (39) boravila je 21. marta na proslavi pedesetog rođendana svog bivšeg supruga Lotara Mateusa. Ceremonija je upriličena u Minhenu u koji je Marijana otputovala sa svojom drugaricom Slobom, s kojom je tokom dvodnevnog boravka bila smeštena u hotelu Kempinski.

- Pedeseti rođendan je veoma važan jubilej, a ja sam još pre dva meseca obećala Lotaru da ću prisustvovati njegovom partyju. Ipak sam ja osam godina bila deo njegovog života. Zabava za oko sto dvadeset zvanica upriličena je u ekskluzivnom restoranu Leman čiji je ambijent te večeri podsećao na one iz bajkovitih dvoraca. Bilo je mnogo zvaničnika iz FIFE i mnogo Lotarovih dugogodišnjih prijatelja - opisuje Marijana koja je tom prilikom upoznala novu devojku bivšeg supruga, Arijadnu (23).

- Lotar je bio sjajan domaćin. Služili su se riblji i mesni specijaliteti, pre kojih nas je dočekao koktel i sve je bilo isplanirano do tančina. Tačno u ponoć rođendan mu je čestitala devojka koja je izgledom podsećala na Merilinku, nakon čega je prikazan dvanaestominutni film o njegovom životu. Uz njega su sve vreme bila i njegova deca, tri predivna stvorenja - kaže Marijana koja nije bila jedina Lotarova bivša supruga na toj zabavi.

- Na rođendan je došla i njegova prva supruga Silvija, druga Lolita je bila odsutna zbog puta, a četvrta Lilijana nije bila ni pozvana. Na ovoj zabavi upoznala sam i Arijadnu, devojku sa kojom se Lotar viđa u poslednja dva meseca. Ona je za stolom sedela s njegove desne, a ja sa leve strane. Ali, iako je leva strana strana srca, Lotar i ja smo samo prijatelji i to najbolji, kao što je on i sam rekao za list Bunte. Zajedno smo i u dobru i u zlu, i ponosna sam na to što sam posle divnog braka sa njim ostvarila takvo prijateljstvo. Za poklon sam mu u Engleskoj kupila dizajniranu čestitku i kašmirski šal. On ih obožava, a i ja volim da ih uz parfem Amouage poklanjam muškarcima - priča Marijana kojoj je bivši suprug otkrio da se više neće ženiti.

- Kaže da sa sadašnjom devojkom ne planira čak ni ozbiljnu vezu, a kamoli venčanje. Apsolutno nema u planu da se ženi po peti put - prepričava kroz osmeh Marijana koja je trenutno u emotivnoj vezi sa muškarcem iz inostranstva. Šuška se da je reč o bivšem ambasadoru naše zemlje u jednoj evropskoj državi, ali je dizajnerka i dalje zagonetna.

- Neko sa kim sam emotivno vezana ne živi u Beogradu i nije iz Srbije. Onog momenta kada to budem želela da objavim, to ću i učiniti. Za sada to nije slučaj - zagonetna je atraktivna kreatorka koja je 17. marta priredila veličanstvenu reviju u beogradskom hotelu Moskva.

- Prezadovoljna sam prikazanom kolekcijom jer sam njome pokazala da sam riba koja pliva i u vodi i na suvom. Izvinjavam se svima koji te večeri nisu imali svoje mesto, što ću sledeći put ispraviti numerisanjem sedišta. Sada je apsolutni hit u svetu gledanje revija sa klupa, a oni koji su se žalili očigledno nikada nisu bili na reviji Elija Saba ili drugih značajnih svetskih kreatora - zaključuje Marijana.

Nikola Rumenić

makonda-tracker