Neretko sve sastojke za ovu čokoladno čudo već imate u kuhinji ili je potrebno dokupiti tek poneku sitnicu.
Ovo je tradicionalni kolač u srpskim kućama i uvereni smo da ste ga bar jednom probali ili pripremali, ali nikada nije na odmet obnoviti gradivo - često zaboravimo na stare dobre recepte i proverenu klasiku usred naleta gastronomskih novotarija.
"Crnac bez jaja" se na Balkanu pravi već decenijama, a ovaj kolač neobičnog, pomalo šaljivog imena se priprema lako, brzo i veoma je povoljan, pa je upravo zato često favorit žena u Srbiji.
Neretko sve sastojke za ovu čokoladno čudo već imate u kuhinji ili je potrebno dokupiti tek poneku sitnicu.
Još jedna dobr astrana ovog kolača je što ga po želji možete obogatiti brojnim sastojcima kao što su orasi, lešnici, bademi, pistaći, višnje, ananas, banane, brusnice, žele kocke, šlag, sladoled... Ma nema sa čim se "crnac bez jaja" ne slaže dobro.
Jedino što vam je potrebno jeste strpljenje - potrebno je da se dobro ohladi da bi se lepo isekao i da biste mogli u potpunosti da uživate u njemu!
Ali dobre stvari vredi čekati, zar ne?