ono što komšije kažu o njemu iznenadiće mnoge

STAN U SRCU VRAČARA ZAMENIO JE ZA KUĆU NA SELU: Nikola Kojo slobodno vreme provodi daleko od gradske gužve u MIRNOJ OAZI

14

Nikolina kuća nalazi se među livadama daleko od "civilizacije", gde je za ćerke i suprugu napravio bazen, dok je sebi postavio vreću za boks.

foto: Dragana Udovičić
foto: Dragana Udovičić

Gužvu u saobraćaju, veliki velelepni stan u srcu Vračara i sve što nosi gradski život, glumac Nikola Kojo je ostavio i zamenio tišinom sela. Kako smo čuli, u Beograd dođe tek kada su temperature u debelom minusu, dok ostatak godine provodi u Sopotu. Selo mu očigledno prija iako je ceo život važio za gradskog momka. To je ujedno bio povod da se uputimo u selo Rogača, udaljeno nekih šezdesetak kilometara od Beograda, gde se Nikola Kojo skućio.

 

Svaki meštanin zna gde je Kojina kuća. Kažu da vreme najčešće provodi na jednom uzvišenju gde ima pogled na brojna brda, a oko njega se nalaze kukuruzi i jedva se putem može stići do njegove kuće. Pre desetak godina, Nikola je imao ideju da tu napravi svojevrsnu komunu za sve umetnike koji žele da pobegnu od grada, te je u prvom trenutku tu trebalo placeve da kupe brojne filmadžije. Međutim zbog problema oko papirologije i drugih sredstava odustali su od ove ideje, jedini istrajan u tome bio je Koja.

 

- Njegova kuća je među kukuruzima. Nema blizu komšije, potpuno je izolovan - rekao je prošle godine jedan meštanin, a potom pokazao na jednu njivu koja vodi do odredišta.

 

Koja u tom trenutkunije bio kod kuće, ali je sve što su meštani rekli bila istina. Drvena kuća opasana je livadama, druge kuće nema ni na vidiku. U velikom dvorištu nalazi se bazen, pomoćne kućice, trambolina za ćerkice, stari auto sa kojim se verovatno glumac vozi po selu i brojni baštenski nameštaj. Sve je uredno i pod konac, a nismo mogli a da ne primetimo da Koja očigledno sam cepa drva i vodi računa o čitavom imanju, jer je alat uredno okačen ispod strehe.

 

- Budu tu i njegova supruga, nekadašnja manekenka Aleksandra Đurić i tri ćerke, ali ne toliko često kao on. Za njih je napravio trambolinu i bazen, stvorio je svoj mali raj - kažu meštani.

 

U centru sela, ali i okolnim mestima svi znaju za glumca, a meštani tvrde da vodi život kao sav normalan svet.

 

- Znamo o kome se radi naravno. Kao komšija je divan i neverovatno ljubazan - rekao je tom prilikom jedan od meštana koji se našao u blizini imanja.

 

Nastavak na sledećoj strani...

makonda-tracker