icon-arrowicon-closeicon-commentsicon-galleryicon-nexticon-previcon-searchicon-totopsoc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

mnoge je izenadila

Evo šta će se desiti sa pevačevom nekretninom u Krčedinu: Ilda Šaulić DONELA EMOTIVNU I TEŠKU ODLUKU za rodnu kuću Šabana Šaulića!

Mlađa ćerka dobila je podršku porodicu u ovoj situaciji. 

foto: Nemanja Nikolić
foto: Nemanja Nikolić

Porodica Šabana Šaulića odlučila je da u njegovu čast napravi spomen-kuću u rodnom Šapcu.

 

Kako saznaje Informer, na ovu ideju došla je pevačeva mlađa ćerka Ilda, a majka, brat i sestra su je podržali jer žele da sačuvaju uspomenu na kralja narodne muzike.

 

Šaulić je mnogo voleo svoj rodni grad, iako se kao mladić preselio za Beograd. Zbog toga njegovi najmiliji veruju da je porodična kuća u Šapcu pravo mesto za mali muzej u kome će se naći predmeti koji su obeležili pevačev život i 50 godina dugu karijeru.

 

Ilda je došla na ideju da se od nekretnine u Šabačkoj Mali, koja se sada vodi na nju, napravi spomen-kuća njenog oca. Predložila je to majci Goci, sestri Saneli i bratu Mihajlu, kojima se dopala ideja i srdačno su je podržali", priča za Informer dobro obavešten izvor.

foto: Vladimir Šporčić

Legendarni pevač je u Šapcu proveo detinjstvo, a kada se odselio u veliki grad, srušio je malu, trošnu kuću i na istom placu izgradio novu.

 

Šabanova mlađa ćerka smatra da je dobra ideja da baš tu bude spomen-kuća, jer u njoj niko ne boravi. Tu je nekada živela njena baka Ilda, a od kada je ona preminula nema više nikoga."

 

Porodica Šaulić je želela da omogući svim poštovaocima njegovog rada da u budućnosti posete ovaj mali muzej i pogledaju neprocenjivu zbirku pevačevih uspomena.

 

U Šabanovom rodnom domu biće izložene njegove ploče, diskovi, mnogobrojne nagrade, fotografije iz njegovog detinjstva i mnogi drugi predmeti. Tu će se naći i folkerova odela koja je nosio u posebnim prilikama, gramofon na kome je nekada slušao muziku, perika koju je nosio u jednom periodu svoje karijere, članci iz novina sa njegovim intervjuima, kao i čuvena kruna koju je dobio na jednoj romskoj svadbi", otkriva Informerov izvor.

foto: Dragan Kadić

 

Sagovornik objašnjava da će mesto u spomen-kući naći sve ono što je legendarni pevač za života najviše voleo:

 

Njegova porodica razmišlja da čak preveze čamac iz Krčedina u Šabac i izloži ga ispred kuće. Unutra će se naći i štapovi za pecanje koje je Šaban koristio. Ono što će posetiocima biti zanimljivo da vide i čuju biće priče i anegdote vezane za njegove najveće hitove i kako su oni nastali."