Dubravka Mijatović i Marinko Madžgalj: Partneri i u životu i na sceni

0
Iako su od početka veze skrivali intimu, glumačko-emotivni par Dubravka Mijatović i Marinko Madžgalj koji ima ćerku Saru, prvi put pojaviće se zajedno na sceni u ulozi ljubavnika u komadu Doručak kod Tifanija
foto: Madlenijanum
foto: Madlenijanum

Trenutak kada su se upoznali na parkingu ispred jednog beogradskog pozorišta a potom ubrzo i zbližili nakon koktela povodom snimanja filma Na lepom plavom Dunavu sredinom jula 2007. godine, bio je presudan da šarmantna glumica Dubravka Mijatović (42) i njen markantni kolega Marinko Madžgalj (32) otpočnu svoju strasnu romansu. Iskrena ljubav rođena iz pogleda krunisana je nakon zajedničkog života rođenjem ćerkice Sare 19. novembra 2009. godine koja je neizmerno usrećila svoje roditelje, ali i Dubravkinu ćerku Ivu (10) iz prvog braka sa glumcem Goranom Radakovićem. Mada svoju intimu od samog početka drže daleko od očiju javnosti, pa su dugo izbegavali i zajedničko prisustvo na važnim događajima, ovaj intrigantni par pojaviće se prvi put zajedno na sceni u ulozi ljubavnika u komadu Doručak kod Tifanija koje su u čuvenom filmu iz 1961. godine igrali Odri Hepbern i Gregori Pepard.

- Ulogu Holi Golajtli prihvatila sam sa božanstvenom emocijom, ali s obzirom na to da je u pitanju potpuno drugi medij, odnosno pozorište, i zemlja Srbija nemam nikakvo opterećenje tim povodom – duhovito je rekla Dubravka na konferenciji za štampu, dok se njen partner nadovezao:

- Moram da priznam da mi je prilikom prihvatanja uloge bilo veoma važno i to da su ljudi zaduženi za scenu, muziku i kostim zaista vrhunski profesionalci u svom poslu. Drago mi je što će predstava izgledati onako kako treba a ne kao što je kod nas obično slučaj uz pomoć štapa i kanapa, jer je u pitanju veoma klizav teren i nešto što je ljudima poznato. Oduševila me je i dramatizacija Milene Bogavac koja je pronašla ključ da reši tu poznatu dramu i prilagodi je pozorišnom jeziku – rekao je Madžgalj o predstavi čija je premijera održana 26. marta na sceni Madlenianuma u režiji Ane Radivojević Zdravković.

Uporedo sa građenjem uspešne karijere, ovaj multitalentovani umetnik i član muzičkog dvojca Flamingosi veoma je posvećen porodičnim obavezama, pa je tako razmišljajući o odrastanju svoje mezimice sa zadovoljstvom prihvatio ulogu Morskog vuka u rimejku dečije serije Na slovo na slovo koja se emituje subotom na RTS.

– Mislim da je važno da svi klinci, pa i moje dete, odrastaju uz stvari koje su kvalitetne i prijemčive za njihov uzrast a ne uz neke rijaliti programe i žutu štampu. Najvažnije mi je da moja ćerka bude samo dobar čovek – rekao je za naš portal story.rs tim povodom Marinko, koji igra i u novim predstavama Iz junačkog doba građanstva, Fakebook i Zajedno sami po romanu Marka Šelića Marčela.

Iako se mnogo spekulisalo o njihovom venčanju, ovaj par još uvek nije stao na ludi kamen, jer se ne opterećuje formalnostima, već svoju vezu neguje nežnošću i uzajmnom podrškom.

- Razlika u godinama nikada ne može da bude prepreka do prave ljubavi. Nerviraju me priče da u dugogodišnjim brakovima vremenom nestaje strast, jer ne želim da uđem u zajednicu sa predznakom da će se to jednog dana promeniti. Želim da moj brak bude za ceo život, jer mi ženidbe na kratke staze nisu nimalo privlačne. Ali, mislim da papir ne garantuje da ću biti srećan – govorio je Madžgalj svojevremeno za Story.

Jelena Kulović

makonda-tracker