Denis Rodman: Ne zaslužujem utakmicu u svoju čast

0
Nekadašnji NBA superstar Denis Rodman smatra da njegov dres broj 10 koji je nosio u timu Detroit Pistonsa ne zaslužuje da ode u počasnu penziju pošto njegova sportska veština najzaslužnija za pobede koje je ova ekipa odnela na terenu

U čast velikana američke košarke Denisa Rodmana koji je svoju izvrsnu karijeru započeo baš u njihovom timu, čelnici kluba Detroit Pistons na poluvremenu večerašnje utakmice protiv Čikago Bulls-a održaće malu svečanost posvećenu legendi čija neprevaziđena sposobnost im je u sezonama završenim 1989. i 1990. godine donela pobedu na najznačajnijim NBA šampionatima.

Ovom prilikom u The Palace of Auburn areni Pistonsi će iz zvanične upotrebe izbaciti dres sa cifrom 10 tako da će ovaj broj ostati Rodmanovim imenom potpisan za večnost.

- Kad su me pozvali na ovaj događaj, isprva sam mislio sam da je u pitanju prvoaprilska šala. Bio sam šokiran. Ne smatram da bi moj dres trebalo da penzionišu, pošto sam ja u to vreme bio možda tek peti važan igrač ekipe. Veoma sam uzbuđen što mi se nakon toliko godina pruža prilika da ponovo kročim u ovo čuveno zdanje. Moram priznati da imam malu tremu, ali biće mi drago da vidim sve te divne ljude – rekao je ovaj nezaboravni košarkaš ekscentričnih frizura kojeg iz milošte nazivaju još i Denis Napast.

makonda-tracker