Peđa Damnjanović: Deca se iz dana u dan sve više vole

0
Glumac Peđa Damnjanović i njegova supruga Ljubica, za samo četiri godine braka dobili su troje dece, pa iako su se nekada brinuli kako će sa njima izaći na kraj, danas su im ćerke i sin poput najboljih drugara
foto: Adam Radosavljević
foto: Adam Radosavljević

Dečiji žamor i osmesi prožimaju svaki dan u životu glumca Peđe Damnjovića (30) i njegove supruge Ljubice (25), koji imaju troje dece Tinju (4), Hanu (2) i Olega (1). Talentovani glumac vredno radi kako bi svojim najmilijima obezbedio skladan život, pa će uskoro gledaoce televizije Studio B edukovati o očuvanju životne sredine kroz interesantno osmišljnu Zelenu emisiju. Srećni par nije očekivao da će  nakon samo pet godina braka imati veliku porodicu, ali ne kriju da im to sada pričinjava najveću sreću, baš kao I njihova strasna ljubav koja je počela pet godina kada su se prvi put sreli.

- Ljubicu sam upoznao u jednom beogradskom kafiću i istog momenta se zaljubio u nju. Jednostavno me je kupila u trenutku. Dugo smo se gledali, onda sam nabavio i njen broj telefona, a od našeg prvog sastanka se više i ne razdvajamo. Već posle pet, šest meseci bili smo u ozbiljnoj vezi – priča Peđa, dok se njegova draga priseća zbog čega ju je fascinirao na početku veze.

- Znala sam da će Peđa biti odličan otac, jer sam pažljivo posmatrala kako se ponaša sa mališanima naših prijatelja. Nismo planirali kada ćemo se ostvariti kao roditelji, jer se sve desilo spontano. Kada je na svet došla Tinja, vodila sam računa da sve bude čisto i sterilno, a sada shvatam da sam time bila opterećena. Otkako sam rodila Hanu i Olega gledam opuštenije na sve i svesna sam toga da decu ne treba čuvati pod staklenim zvonom. Treća trudnoća je bila šok za naše prijatelje, jer su sumnjali da li ćemo uspeti sve da postignemo i fizički i finansijski. Ali, Peđa i ja smo se odlično organizovali, a nakon skoro četiri godine uspeli smo da pronađemo vreme samo za sebe, redovno odlazimo na jogu i mnogo nam znače sati kada smo posvećeni jedno drugom – govori Ljubica čiji izabranik priznaje da ga je u prvim danima roditeljstva hvatala panika.

- Veliki šok je bio kada smo dobili prvo dete. Prvih mesec dana bolela me je glava od panike da li ćemo sve uraditi kako treba. Roditelji tek vremenom počnu da uživaju u trenucima provedenim sa decom, jer u startu za to nema vremena. Deca čine da ih iz dana u dan volite sve više, oduševljavju vas svojim postupcima i izjavama. Često čujem da mališani menjaju ljude. Ne mogu da kažem da su Ljubicu i mene naši naslednici promenili, nego su učinili da postanemo zreliji. Sa njima smo pronašli zajednički ritam i odlično se organizovani, pa u nekim slučajevima i bolje od naših prijatelja koji još nemaju decu – govori Peđa koji je sa svojom izabranicom rešio da sačuva matične ćelije dvoje svoje mlađe dece.

- Tek pre tri godine kada se Hana rodila otkrili smo da u našoj zemlji postoji mogućnost čuvanja matičnih ćelija, koje se kasnije zlu ne trebalo mogu koriste za lečenje u slučaju teških bolesti. Na ovaj korak smo se odlučili zato jer mislimo da je ovo odlično ulaganje u budućnost – otkriva glumac koji uspešno usklađuje poslovne i privatne obaveze.

- Moj posao je takav da na sreću nemam fiksno radno vreme, ali ni primanja, pa se trudim da novim poslovima obezbedim finanskijsku bazu kako bi se svi osećali što sigurnije. Trudim se da što više radim, ali i da uživam u poslu. Trenutno iščekujem emitovanje ekološkog programa Zelena emisija u aprilu, gde ću biti I glumac i voditelj i istražitelj, koji u mikro uslovima sprovodi eksperimente – završava Peđa, koji priprema i projekat Jelek protiv opanaka čije emitovanje će početi uskoro na jednoj nacionalnoj televiziji.

Danilo Mašojević

makonda-tracker