Katarina Rebrača: Imala sam istinske psihičke probleme

0
Bivša manekenka Katarina Rebrača opisuje kako se navikava na život van zatvora, koliko joj je teško što već godinu dana nije videla ćerku Antoniju i otkriva da joj je zdravlje narušeno zbog hipertireoidoze
foto: Petar Đorđević, privatna arhiva
foto: Petar Đorđević, privatna arhiva

Suđenje Katarini Rebrači (38), vlasnici istoimenog humanitarnog fonda, nedavno je odloženo za 17. maj, zbog štrajka advokata u Beogradu. Dok čeka nastavak procesa u kojem će izneti i ostatak dokaza, u prilog odbrani od optužbi da je prisvojila 26 miliona dinara namenjenih za edukaciju žena o važnosti ranog otkrivanja raka dojke, Rebrača u razgovoru za Story opisuje kako se oseća i kako teče njena resocijalizacija nakon sedmomesečnog boravka u pritvoru.

- U aprilu će tačno jedna godina kako nisam videla svoju ćerku... Teško je ne videti svoje dete jednu nedelju, a kamoli godinu dana. Antonija sada pohađa drugi razred i dalje je kod mog oca Nikole u Americi. Ponosna sam na nju jer je najbolji đak - kaže Katarina i dodaje da joj mnogo znači to što ima ogromnu podršku onih koji je vole.

- To su jedine lepe stvari u ovim teškim trenucima. Svaki dan pokušavam da obuzdam suze dok komuniciram putem Skypea sa Antonijom, družimo se tako ponekad satima, rešavamo domaće zadatke... Teško je... Razdvojenost je mnogo bolna. Obema nam fale uzajamni dodiri, zagrljaji, poljupci.  Pred njom sam hrabra, a plačem tek kada isključim kamericu Skypea - iskrena je Katarina.

- Imala sam psihičkih problema i poteškoća da podnesem sve što sam proživela. Teško je kada shvatiš da si se vratio normalnom životu u kome ništa nije normalno. Ne pijem lekove. Počela sam da treniram, idem na jogu, upražnjavam meditaciju i koristim prirodne vidove izlečenja. Sve što se dogodilo pogoršalo je moje pređašnje stanje i pospešilo abnormalni rad štitne žlezde. Ogromna količina stresa takođe je uticala na moje zdravlje. Ali, boriću se do kraja da dokažem svoju nevinost. Trudiću se da se izborim za pravdu. Verujem u domaći pravosudni sistem i da će mi biti pružena prilika da na pravi način iznesem svoju odbranu i istinu - zaključuje Katarina Rebrača.

Nikola Rumenić

makonda-tracker