PROBLEMI KOJE SU REŠILI

Na glas su pričali o svojim problemima kako bi ih na kraju pobedili: Ovo su VELIKE ZVEZDE koje nisu krile svoje PSIHIČKE PROBLEME! (FOTO)

0

Nikada nije lako govoriti o svojim problemima naročito ako se tiču mentalnog zdravlja

foto: Profimedia

Neki ne žele primiti dijagnozu anksioznosti ili depresije zbog stigme koja okružuje ove probleme, dok drugi ne mogu priznati da se osećaju loše ili se jednostavno ne mogu nositi s tim zbog stava prijatelja ili pak porodice.

 

Evo šta su rekle slavne ličnosti o mentalnom zdravlju.

 

S druge strane postoje i oni koji ne veruju da im bilo ko može pomoći, ali postoje i oni koji žele ispričati svoje iskustvo kako bi pomogli drugima. Neki od njih su i poznate osobe koje su bile dovoljno hrabre da izađu u javnost sa problemima s kojima su se suočavali.

 

Bred Pit

 

Poznati glumac dugo je skrivao da je krajem 90-tih prolazio kroz teško i mračno razdolje u njegovom životu. Često je sedeo na kauču skrivajući se od slave, a u kafani se pretvarao i bio dobro raspoložen skrivajući šta zapravo oseća. Život mu se naglo promenio nakon odlaska u Maroko. Odlučio je da izađe i učini nešto sa svojim životom.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Brad Pitt (@bradpittoffcial) on

Video sam siromaštvo do krajnosti koje do tada nikad nisam video i razgovarali smo o nejednakosti i zdravstvenoj zaštiti, video sam da je ono što sam osećao nepotrebno. Ljudi su morali da žive u tim okolnostima, a mnoga deca imala su poremećaj u razvoju i živela su s tim", izjavio je Bred Pit.

 

Lejdi Gaga

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Lady Gaga (@ladygaga) on

Teško je i zamisliti da bi neka osoba poput popularne i energične pevačice mogla da se nosi s mentalnim problemima. Ali, čini se da slika može zavarati, te da je sreća samo pokriće za jednu jako ranjivu osobu. Na dodeli nagrada SAG-AFTRA potegla je važno pitanje o mentalnom zdravlju i otkrila da se nosila s PTSP-om i disocilacijom.

 

Naučila sam da je moje ponašanje bilo nezdravo. Počela sam da primećujem da buljim u daljinu, videla sam bljeskove stvari koje su me mučile i iskustva koja sam proživela. Ti uslovi su kasnije prerasli u fizičku bol, napade panike, traumu i iscrpljujuće mentalne bolove koji su uključivali suicidne ideje", izjavila je Lejdi Gaga.

 

Mlada glumica i pevačica Selena Gomez inspirisala je mnogo ljudi. Nakon što je imala transplataciju bubrega i zbog komplikacija koje je imala tokom operacije, postala je depresivna i osećala je konstantnu teskobu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Selena Gomez (@selenagomez) on

To nije nešto što osećam da ću ikada pobediti. Mislim da je to bitka s kojom ću se boriti do kraja života", izjavila je Selena u svom intervjuu za Harper’s Bazaar.

 

Gvinet Paltrou

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Gwyneth Paltrow (@gwynethpaltrow) on

Gvinet Paltrou majka je dvoje dece, a otkrila je koliko joj je teško bilo nakon što joj se rodilo drugo dete. Tačnije, glumica je prošla kroz postporođajnu depresiju, a to nije očekivala.

 

Mislila sam da je depresija nakon porođaja značila da svaki dan plačeš i da ne možeš brinuti o detetu. To je bilo najteže i najiscrpljujuće razdoblje mog života. Osećala sam se poput zombija i nisam mogla dopreti do svog srca. Nisam mogla pristupiti svojim emocijama. Bilo je strašno. Priznanje da imate problem je najteži deo, a tada je počeo moj oporavak", kazala je.

 

makonda-tracker