Jelica Sretenović: Ne želim da ostarim sama

Glumica Jelica Sretenović govori kako posle smrti supruga Miloša nije pronašla pravu ljubav, ali i kakav bi trebalo da bude muškarac koji bi osvojio njeno srce
0
1 / 4 Foto: Marko Poplašen

Uprkos tome što je pre dvanaest godina nakon smrti supruga Miloša -Miše Sretenovića sa kojim je dve i po decenije bila u skladnom braku izgubila najveći oslonac u životu, slavna glumica Jelica Sretenović (57) uspevala je da kroz život uvek ide uzdignute glave i sa prepoznatljivim osmehom na licu. Tako i danas još pleni mladalačkim duhom, uživa u dobrom provodu, a najsrećnijom je čine ćerke Ana (36) i Olja (25).

- Ne volim da se vraćam u prošlost, a ne volim mnogo ni da razmišljam o budućnosti. Ja sam čovek trenutka i volim da živim sada pa ne volim da gledam čak ni fotografije. Moja starija ćerka Ana odavno živi u Švedskoj sa porodicom, a mlađa Olja još je sa mnom, ali sa tendencijom da se osamostali. Priznajem da sam pomalo uplašena zato što mi godi da živimo zajedno, iako shvatam da dolazi vreme kada će se i Olja odvojiti i krenuti svojim putem. Svesna sam toga i lagano se pripremam za taj trenutak. Najvažnije mi je da su obe ćerke zadovoljne jer je onda i meni dobro - priča Jelica koja otkriva da nakon suprugove smrti nije srela pravu ljubav.

- Posao je za mene najbolji lek i najsrećnija sam kad imam šta da radim jer se tome posvećujem do kraja. Nemam vremena ni da razmišljam o nekim ličnim epizodama. Naravno da uvek ima tih epizoda i da one dobro dođu kada nema glavnih uloga. (Smeh) Da bi me danas osvojio, muškarac na prvom mestu mora da mi se dopadne u pravom smislu te reči. Najvažnije je da bude duhovit i da se sa njim iskreno smejem kao sa mojim dragim kolegom Dragomirom Čumićem. Ne vredi ni razmišljati o tome da li bih se udala po drugi put jer to dođe ili ne dođe, a za sada se u mom životu još nije pojavio pravi muškarac. Volela bih ipak da ne budem sama jer to na kraju nije ni prirodno. Biće šta će biti, a ja tu ne mogu ništa. Mada kažu: Ono što silno želiš, to se i ostvari, a ja to očigledno nisam dovoljno snažno poželela. Ali ima još vremena - kaže ova vrsna glumica koja ne razmišlja o godinama niti se opterećuje estetskim intervencijama.

- Promena fizičkog izgleda vremenom je neminovna i mislim da sam srećna zbog toga što se ne opterećujem tim stvarima. Naravno da volim da izgledam lepo i negovano, ali ne robujem tome. Verujem da je čovek mlad onoliko koliko je mlad duhom. Ipak, ne osuđujem žene koje koriste botoks jer ne znam da li će i mene u narednim godinama uhvatiti ta euforija. Za sada nisam u tom fazonu i mislim da je takva moda prolazna. Uvek se rado prisetim Brižit Brado koja je bila vanserijska lepotica, ali je pustila da normalno stari i da se na njenom licu vidi životno iskustvo. Život treba shvatiti na taj način jer je po mom mišljenju sasvim neprirodno na silu zaustavljati prirodan proces starenja - smatra Jelica koja još uživa u dobrom provodu.

- Volim da izlazim uveče, a najbolje se provedem kad izađem sa ćerkama i njihovim drugaricama. Nekad sam čak i luđa od njih jer mi veoma prija mlado društvo. A i kad ne izađem, napravim provod kod kuće - otkriva šarmantna glumica koja je 26. februara na sceni UK Vuk Karadžić imala premijeru predstave Zvezdarske zvezdice.

- Prvi put u karijeri igram pesnikinju koja je neudata, žudi za ljubavlju i vrlo ceni postulate braka, ali je već u godinama kada joj ne priliči da bude gospođica. Inače, Tanja Bošković i Gorica Popović koje igraju u predstavi su moje drugarice sa klase tako da smo zaista uživale u zajedničkom radu - završava Jelica.

Jelena Kulović

makonda-tracker