Elizabet Tejlor zakasnila 15 minuta na sopstvenu sahranu

0
Legendarna filmska zvezda Elizabet Tejlor sahranjena je juče u istom mauzoleju gde leži i njen bliski prijatelj, kralj pop zvuka Majkl Džekson
foto: BANG
foto: BANG

Sedamdesetdevetogodišnja glumica Elizabet Tejlor na večni počinak otišla je u kovčegu od mahagonija vrednom jedanaest hiljada dolara sa unutrašnjošću od crvenog pliša, spolja okićenog gardenijama, ljubičicama i đurđevkom. Smeštena je u Velikom mauzoleju u kalifornijskom Forest Lawn memorijalnom parku, gde će joj društvo praviti njen dugogodišnji prijatelj Majkl Džekson. Ceremoniji sahrane organizovane u tradicionalno jevrejskom duhu prisustvovali su samo najuži članovi Elizabetine porodice i svega nekolicina najbližih prijatelja.

Prema poslednjoj volji ove dvostruke oskarovke koja je oduvek važila za damu od stila, početak obreda kasnio čitavih petnaest minuta, pošto je Elizabet želela da ne stigne na vreme čak ni na svoj poslednji ispraćaj.

Tokom ovog jednočasovnog multikonfesionalnog prijema, slavni irski glumac Kolin Farel pročitao je poemu Džerarda Menlija Hopkinsa The Leaden Echo and the Golden Echo, a zatim su Elizabetina deca i unuci čitali i druge pažljivo odabrane odlomke, dok je pred sam kraj okupljanja njen unuk Ris Tivi solo na trubi odsvirao pesmu Amazing Grace.


makonda-tracker