Jelena Jovičić: Posle razvoda život ide dalje…

1
Posle dve godine braka, zgodna glumica Jelena Jovičić donela je odluku da okonča brak sa biznismenom Nenadom Kovačevićem s kojim ima sina Mateju, o čemu je prvi put progovorila za Story
foto: Vladimir Šporčić
foto: Vladimir Šporčić

Nakon višemesečnih medijskih spekulacija da se razvodi i njenog upornog ćutanja, zvezda Pozorišta na Terazijama, Jelena Jovičić (34), priznala je za Story da se nakon sedam godina zajedničkog života i dve godine bračne zajednice, rastala od svog supruga Nenada Kovačevića (37), vlasnika jedne beogradske turističke agencije. Iako ništa nije nagoveštavalo da jedan od najstabilnijih domaćih parova, koji je sudbonosno da izgovorio 17. maja 2009. godine na intimnom venčanju u crkvi nadomak Svete gore u Grčkoj, ima bračnu krizu, razlaz je izgleda bio neminovan.

- Zbog pritiska medija u poslednje vreme, reći ću vam - tačno je da smo se Nenad i ja razveli, ali ostali smo u dobrim odnosima, pre svega zbog našeg sina Mateje. Život ide dalje… Zato vas ovim putem molim da respektujete našu privatnost i o tome više ne želim da govorim. Svako ima pravo da informacijama o svom privatnom životu raspolaže po ličnom nahođenju – rekla nam je smirenim tonom Jelena.

Lepa glumica se sa svojom dragom prijateljicom iz Edinburga nedavno pojavila ne reviji Marijane Mateus u hotelu Moskva. Ona nije dozvolila da je obuzme očaj zbog razvoda, već je zrelo prihvatila novonastalu situaciju i odlučila da hrabro nastavi dalje. U potpunosti se posvetila poslovnim obavezama i sinu Mateji koji će 27. marta napuniti tri godine.

- Njegov rođendan proslavićemo kao i do sada, u igraonici sa drugarima. Mateja ima svest o mom poslu i već me je gledao u predstavi Na slovo na slovo i u TV seriji Bela lađa. Za sada ne pokazuje nikakvu zainteresovanost za glumu, ali primećujem da je veoma muzikalan. Kao i svakoj drugoj majci, izuzetno mi je važno da je moje dete zdravo, srećno i zadovoljno. U vaspitavanju mi je najvažnije da imam razumevanje svoga deteta. Mateja  je veoma radoznao dečak, čak su mu i u vrtiću dali nadimak Radoznalko, a zajedničko vreme najradije provodimo u igri – kaže Jelena koja je nedavno zablistala na premijeri novog mjuzikla Producenti u Pozorištu na Terazijama i u režiji Juga Radivojevića.

- Znam da smo napravili odličan mjuzikl i presrećna sam što sam dobila ulogu Ule jer sam je potajno priželjkivala. Nas dve smo slične po ambiciji, vedrini, ženstvenosti i lakoći komunikacije s ljudima, a tokom rada na predstavi shvatila sam da sam dorasla toj ulozi. Imala sam veoma naporne probe zbog zahtevne koreografije i songa koji pevam, a izazovni kostimi su licencirani i nosi ih svaka Ula u kojoj god zemlji da se predstava igra. Sa Jugom ne sarađujem prvi put i volela bih da i dalje radimo zajedno jer imamo isto poimanje glume i svaki put nešto novo naučim od njega. U narednom periodu trebalo bi da sa svojim dragim kolegom Slobodanom-Bodom Ninkovićem uradim jedan multimedijalni projekat, na kome smo već počeli da radimo. Takođe, Boda i ja uz Vesnu Stanković pripremamo i jednu pozorišnu predstavu, odnosno kabare koji bi trebalo da doživi premijeru u maju ove godine – završava Jelena.

Jelena Kulović

makonda-tracker