Poznati o Elizabet Tejlor: Prijateljica, koleginica, uzor, legenda...

0
Svoje žaljenje zbog odlaska na večni počinak jedne od najvećih holivudskih dama Elizabet Tejlor izrazile su mnogobrojne važne ličnosti iz sveta slavnih kao što su to Madona, Elton Džon, Barbra Strejsend, Džon Travolta, ali i zvezde mlađe generacije poput Kim K
foto: BANG
foto: BANG

Dvostruka oskarovka Elizabet Tejlor koja je preminula u sredu u svojoj sedamdeset i devetoj godini života, tokom svoje plodne karijere ostavila je ogroman trag u filmskoj industriji, ali je svojom jedinstvenom harizmom, nesavladivim duhom i lepotom bez premca inspirisala i različite generacije poznatih i slavnih koji su pogođeni gubitkom osetili potrebu da javno odaju čast legendarnoj divi.

Tokom svog nastupa u Pitsburgu, muzičar Elton Džon nakratko je prekinuo svoj program da bi odao počast preminuloj glumici.

- Danas je veoma tužan dan u kojem sam ja izgubio prijateljicu, a vi svoju heroinu. Ona je ustala i krenula u borbu protiv AIDS-a u vreme kada niko drugi nije bio spreman da se upusti u to. Budi blagoslovena Elizabet. Bog sveti zna kako ćemo ti naći zamenu. Sledeću pesmu posvećujem tebi, predivnoj uspomeni na tebe i svim onim ljudima kojima si pomogla spasivši ih – rekao je Elton nakon čega je otpevao pesmu Don't Let The Sun Go Down On Me.

- Ovo je kraj jedne ere. Nije u pitanju samo njena lepota ili pozicija filmske zvezde, već pre svega njen humanitarizam. Ona se postavila na čelo borbe protiv HIV-a. Bila je zabavna. Velikodušna. Učinila je svoj život bitnim – izjavila je Barbra Strejsend.

- Ona je bila prava pravcata zvezda, ali ne samo zbog svoje lepote i slave. Elizabet Tejlor je posedovala talenat. Kao prijateljica je uvek, ama baš svaki put, bila tu za mene. Nedostajaće mi dok sam živa, ali imala sam tu sreću da je poznajem – rekla je Lajza Mineli.

- Ne znam čime je više impresionirala, svojom veličinom koju je imala kao zvezda ili veličinom koju je pokazivala kao drug. Njena sposobnost da bude prijatelj je nenadmašna. Nedostajaće mi sve do kraja mog života, a možda i duže – primetila je Širli Meklejn.

- Elizabet je predstavljala definiciju veličine na svim poljima. Ja sam je voleo i neverovatno će mi nedostajati – rekao je Džon Travolta.

- Veoma sam se rastužila zbog odlaska Elizabet Tejlor. Zauvek će biti moj idol – napisala je Kim Kardašijan na Twitteru.

- Počivaj u miru Elizabet Tejlor, legendo bez premca – poručila je Maraja Keri.

- Liz mi je bila veoma draga prijateljica. Bila je velika legendarna holivudska dama i za njom će se tugovati širom sveta – napomenula je Džuli Endruz.

- Tokom svog rada za dobrobit i zdravlje dece trudim se da se ugledam na nju. Pored mene, ona je bila mentor za nebrojeno mnogo ljudi – rekla je Džejmi Li Kertis.

- Ne mogu opisati koliko mi je žao što ova velika legenda više nije sa nama. Divila sam joj se i poštovala je ne samo kao glumicu, već i zbog njenog neverovatnog i inspirativnog rada u svojstvu HIV/AIDS aktiviste. Bila je jedinstvena – poručila je Madona.

- Bila je duhovita i uvek spremna da se našali na sopstveni račun, što bi me uvek pomalo iznenadilo i zadivilo. Obožavala je da se smeje – izjavio je Stiv Martin.

- Kakav tužan dan. Elizabet Tejlor je bila poslednja od holivudskih veličina i fantastična zadivljujuća žena. Takođe, ona je bila jedina osoba ljubičastih očiju koju sam imao prilike da upoznam. Te oči su bile istinski ljubičaste. Tako divne – prisetio se Džordž Majkl.

- Ceo svet je bio zaljubljen u Elizabet Tejlor, a ja sam jedan od srećnika među njima – rekao je Džordž Hamilton.

makonda-tracker