Gužva na promocija knjige o Kaporu

U poznatom i prepunom ambijentu Kluba književnika, Zadužbina Momčilo Momo Kapor i izdavačka kuća Knjiga komerc predstavile su knjigu Legenda Kapor.
0
1 / 18

Knjiga, koju je priredila Ljiljana Kapor, sadrži pedeset i pet tekstova različitih autora. Ovaj zbornik tekstova poznatih pisaca, reditelja, novinara, muzičara i drugih autora iz Srbije i Hrvatske, predstavlja njihova sećanja na kultnog beogradskog pisca, slikara i novinara Momu Kapora (1937-2010).

Učesnike promocije i mnogobrojne goste najpre je pozdravila voditelj ovog događaja, mlada glumica, Dragana Dabović. Govorila je o Kaporu po tekstu Mirjane Bobić –Mojsilović.

Od prisutnih autora, uvodnu reč je imao Dobrica Ćosić, a zatim su se obratili Igor Mandić, Tanja Peternek i Maja Piščević. Akademik Dobrica Ćosić istakao je da u istoriji beogradske književnosti niko nije imao tu moć da posle smrti okupi toliko ljudi na jednom mestu. Jedino Momo Kapor.

Igor Mandić se zapitao da li je upao na neki miting ili protest i zaključio da se ne protestuje već je ovaj silni narod za Moma.

Gosti su bili u prilici da pogledaju izložbu fotografija Momo i prijatelji preuzetih koja predstavlja momente iz Kaporovog života, od mladosti do duboke starosti, apostrofirajući njegovo prijateljstvo s autorima knjige Legenda Kapor.

Promociji knjige Legenda Kapor i degustaciji vina podruma Radenković, čijem roze vinu Ruška je upravo Kapor podario ime i lik, prisustvovalo je preko 300 zvanica i javnih ličnosti, između ostalih Matija Bećković, Bajaga, Jelena Tomašević, Ivana Žigon, Zdravko Šotra, Neda Todorović, Dule Savić, Jelena Tinska, Radmila Hrustanović, Ljiljana Smajlović, Ljubivoje Ršumović, Milomir Marić, Minja Subota, Vuk Kostić, Marko Vidojković, Nebojša Ilić i mnogi drugi.

 

 

makonda-tracker