sve je zabeleženo

Ko bi rekao: Naše najveće ZVEZDE su nekada bile prateći vokali, nećete verovati ko se sve nalazi na SPISKU!

0

Pre postignutog uspeha, posao se nije birao.

foto: Serbian Television USA
foto: Serbian Television USA

U trenutku kada su gradili svoje karijere, nisu mogli ni da sanjaju da će biti velike zvezde, te su svoje glasovne mogućnosti prikazale kao prateći vokali za brojne pesme tada velikih zvezda.

 

I dok neke stare hitove slušate tokom cele godine, verovatno niste mogli ni da naslutite da Aleksandra Radović peva prateće vokale za jednu pesmu Đoleta Đoganija, da je Jelena Karleuša odmerila snage sa Milošem Bojanićem, kao i to da su Svetlana Ceca Ražnatović, Željko Joksimović, Dragana Mirković i mnogi drugi bili preteći pevači, koji pomažu da glavni vokal na najbolji mogući način izvede svoju numeru.

 

Kada je reč o čuvenom hitu Vesne Zmijanac "Ako me umiriš sada" iz 1992. godine u pozadini se čuje glas Dragane Mirković.

 

Dragana je na celom albumu Amira Rešića, poznatijeg kao Nino, otpevala prateće vokale za album "Zbogom mala", koji je objavljen 1993. godine. Na ovoj kaseti snimljen je hit "Usne vrele kao žar", koji je danas veoma slušan. Nekoliko godina kasnije, Željko Šašić je pozvao Luče iz Kasidola da mu otpeva vokale na pesmi "Ona je priča života moga".

 

foto: Damir Dervišagić

U pesmi Svetlane Cece Ražnatović "Šta još možeš da mi daš", koja je objavljena 1995. godine, prateće vokale peva Maja Nikolić.

 

Ako malo bolje poslušate pesmu Miloša Bojanića iz 1995. godine koja nosi naziv "Rastajemo se mi" imaćete mogućnost da čujete da vokale peva Jelena Karleuša, što će zasigurno iznenaditi mnoge.

Iste godine na albumu "3, 2, 1", koji je izdala bivša misica i pevačica Slavica Trifunović Dajana,  Jelenin glas se čuje u pozadini.

 

foto: Damir Dervišagić

Najveća balkanska zvezda Svetlana Ceca Ražnatović je kumi Viki Miljković otpevala, zajedno sa Aleksandarom Radulovićem Futom, vokale za numeru "Svadbe neće biti". Jedne prilike u javnosti Raznatovićeva je i prokomentarisala ovu saradnju.

 

Pevala sam prateće vokale svojoj kumi Viki, bilo je to davne 1995. godine, i to baš za pesmu "Svadbe neće biti", simboličnog naziva - rekla je Ceca kroz smeh.

 

Nekadašnji predstavnik Srbije i Crne Gore na pesmi "Evrovizije" Željko Joksimović davne 2003. godine pevao je vokale Vesni Zmijanac na pesmi "Šta ostane kad padnu haljine". Samo tri godine kasnije Željkov glas možete čuti u Cecinom hitu "Lepi grome moj". Joksimović peva jednu od deonica koja glasi: "Još sam tvoja munja, oganj tvoj".

 

 

foto: Andreja Damnjanović

Jedna od zvezda devedesetih i ranih dvehiljaditih Leontina Vukovanović pokazala je glasovne mogućnosti u pesmi Mire Škorić "Bilo bi njoj", a potom u numeri "U službi ljubavi". Nakon toga je sarađivala sa Vesnom Zmijanac na pesmi iz 1995. godine "Ni majka ni žena". Sledeća je bila "Moj krevet". Iste godine, Leontina je pevala prateće vokale Branki Sovrlić za numeru "Bilo bi dobro za tebe".

 

Pre nekoliko godina Aleksandru Radović imali smo prilike da slušamo kako ocenjuje kandidate u takmičarskog šou programu "Pinkove zvezdice", a svojevremeno je pevala prateće vokale brojnim pevačima. Neki od njih su Anica Milenković u pesmi "Sad ili nikada", Jeleni Karleuši "Nisi u pravu", kao i za "Kazino".

Sarađivala je sa Željkom Šašićem na numeri "Meni dobra si", potom sa Lepom Brenom za pesmu "Sanjam". U "Pazi s kime spavaš", pesmi Cece Ražnatović, isto možete čuti Aleksandrin glas. Saradnju je sklopila i sa Đoletom Đoganijem na pesmi "Slaba na tebe", koju peva Vesna Đogani.

Pevačica Ana Štajdohar otpevala je prateće vokale za ceo album Nataše Bekvalac "Ne brini". Potom je Ceca Slavković sarađivala sa Natašom na pesmu "Mali signali".

 

foto: Damir Dervišagić

 

makonda-tracker