Jelena i Aleksandar Gajšek: Dan po meri malog brata

Rođenjem prvog muškog naslednika Andreja, supružnici Jelena i Aleksandar Gajšek ispunili su veliku želju svojim mezimicama Anji i Teodori koje uživaju u ulozi bejbisiterke najmlađem članu porodice
0
1 / 4 Foto: Ivan Dobričić

Pored brojnih suvenira koje su prošlog proleća doneli sa putovanja po Egiptu, supružnici Jelena i Aleksandar Gajšek iz ove egzotične zemlje doneli su svojim ćerkama Anji i Teodori i radosnu vest da će dobiti najlepše društvo. Vest o trudnoći ovaj novinarski par doživeo je kao blagoslov i dar koji je iznedrila njihova skoro dvodecenijska ljubav, a 28. novembar kada su prvi put ugledali sina Andreja, nikada neće zaboraviti.

- Bili smo zatečeni, ali i vrlo obradovani. Oboje volimo decu, ali Andrej  nas je prijatno iznenadio. Pol bebe nam nije bio bitan, mada sam posle dve devojčice želeo da saznam ima li razlike u odgajanju ženske i muške dece. Sada shvatam da je zanimljivije kada imate i batu i seke – kaže Jelena kojoj razlika u godinama između dece pomaže da se lakše organizuje oko obaveza.

- Briga o bebi se ne zaboravlja, pa smo se Aca i ja odmah prisetili svega što smo nekada radili s Anjom i Teodorom. Anja ima deset, a Teodora šest i po godina. Zrelo su i odgovorno prihvatile brata kojeg su u neku ruku i prizvale jer su Acu i mene godinama proganjale da dobiju batu. Sada su prave male bebisiterke, presvlače ga, igraju se s njim, pričaju mu priče, pa Andrej gotovo da ne plače. Od rođenja spava po čitavu noć, a danju je skoro uvek budan, veseo i nasmejan. Odnosimo se prema njemu kao prema zrelom biću, a tako ga i oblačimo, pa u šali kažemo kako imamo najlepšu lutku za maženje, paženje i ljubljenje – priča novinarka, dok njen suprug i kolega prepričava trenutak kada je došlo vreme da se beba krsti.

- Sestre su krstile brata bez ikakvog dogovora i kompromisa, a ime su mu odredile još pre njegovog rođenja. U nadi da ćemo smisliti bolje i lepše ime, ceo mesec sam odugovlačio da prijavim dete, a Jelena je devojčicama dala podršku i strpljivo čekala. Na kraju bi ga krstila Opština da se nisam konačno pokrenuo. Pomislio sam da Bog nekad progovori kroz decu, pa ako su rekle da je Andrej, neka tako bude i otišao sam da ga prijavim – priča Aleksandar.

- Kada sam prvi put bila trudna, Aca je navijao da bude muško, a isto se ponašao i tokom moje druge trudnoće. Ovoga puta posle dobrog iskustva sa ćerkama, želja za sinom je malo splasla. Rekla bih da je dobro što imamo i sina samo zbog raznolikosti u porodici. Aca bi voleo da sve troje dece pokažu neku sklonost ka sportu jer je on pomalo fanatik za te stvari. Voleo bi da ima buduće sparing partnere za tenis, basket, fudbal, stoni tenis... Za sve ostale dogovore pre će dobiti naklonost ćerkica nego sina jer će on prirodno biti vezan za majku – s osmehom kaže Jelena, spremna da se vrati na posao koji je kroz svoju emisiju Stil obavljala tokom cele trudnoće.

- Kod nas je svakodnevno poprilično aktivno i pomalo haotično. Sami kuvamo, čistimo, spremamo kuću i peglamo. Nemamo bebi siterke, a baš kad je gusto, priskoče bake Gaga i Mica. Anja pohađa četvrti razred osnovne škole Svetozar Marković, treći razred muzičke škole Slavenski, aktivno trenira ples i treća je u Srbiji u svojoj kategoriji. Ide i na francuski, a odnedavno i na časove glume u školu Branke Pujić. Teodora ide na engleski i ples, ali je definitivno najbolja u ritmičkoj gimnastici koju trenira kod Milene Reljin. Nadam se da će devojčice uskoro na svoje dodatne aktivnosti ići same, a mi ćemo biti tu da osluškujemo želje i težnje našeg najmlađeg člana – zaključuje Jelena.

Jasmina Antonijević

makonda-tracker