POTRESNO

NJEGOV SIN JE TADA IMAO SAMO 4 MESECA: Naš košarkaš preživeo pakao u bolničkoj postelji

0

Srpski reprezentativac uspešno se izborio za svoje zdravlje i pobedio kada je bilo najteže.

foto: Damir Dervišagić
foto: Damir Dervišagić

Reprezentativac Srbije u košarci, Ivan Paunić, dobio je bakteriju koja je pretila da uzrokuje sepsu, zbog čega je dva meseca morao da provede u bolničkoj postelji.

 

Kada se Ivan na jednom treningu sudario sa saigračem, morao je da ide na hitnu operaciju kolena i u bonici ostane dva meseca. Kako je košarkaš otkrio za "Gloriju", nakon terapije je počeo sa fizikalnom terapijom, ali je ubrzo dobio temperaturu.

 

Mislio je isprva da je zakačio virus i očekivao je da će proći nakon nekoliko dana. Kako temperatura, uprkos medikamentima koje je uzimao na svoju ruku, nije spala ni posle pet dana, požalio se lekaru, koji je rekao da je to uobičajena reakcija i da ne bi trebalo da brine. Ipak, iz dana u dan bivalo mu je sve gore, a na kraju mu je pozlilo na vežbama.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Milica Jelic Paunic (@milicajelic) on

Doktorka u laboratoriji gde je izvadio krv upitala ga je kako je uopšte došao kod njih. Odgovorio je da je došao pešice jer živi u blizini, ali doktorka mu je objasnila da ljudi sa takvim rezultatima analizama krvi ne mogu ni da ustanu iz kreveta, a kamoli da hodaju. Nakon što ga je doktor pregledao, zakazao mu je hitnu operaciju, a konstatovao je da se koleno zagnojilo i da strahuje da infekcija ne zahvati i kost, jer bi tada najverovatnije ostao bez noge, dalje je naveo Ivan u svojoj ispovesti za "Gloriju".

 

Kako se ispostavilo, košarkaš je imao stafilokoku aureus koja uzrokuje sepsu i smrt za sedam dana ukoliko dospe u krv. Zbog veoma ozbiljne situacije, doktor je insistirao da ostane u bolnici, pod neprekidnim nadzorom lekara.

 

Tek posle tri nedelje doktori su pronašli kombinaciju antibiotika na koje je Ivan počeo da reaguje. Košarkaš je rekao da mu je boravak u bolnici jako teško pao zbog toga što je bio razdvojen od porodice, supruge Milice i sinčića Luke, kome je tada bilo četiri meseca. Po izlasku iz bolnice je istetovirao datum kako bi ga podsećao na sve što je prošao.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Milica Jelic Paunic (@milicajelic) on

Ivan je istakao da ovakve situacije opamete čoveka, jer tada samo želiš ozdravljenje kako bi mogao da budeš srećan sa svojom porodicom.

 

 

 

makonda-tracker