Melina Džinović: Između ljubavi, odmora i briga

Inspiraciju za svoje stvaralaštvo modna kreatorka Melina Džinović nalazi kraj supruga, legendarnog pevača Harisa Džinovića, s kojim tek što se vratila iz Dubaija, putovanja koje im je osvežilo brak
0
1 / 3 Foto: Petar Đorđević

Najbolju potvrdu za svoj rad dizajnerka odeće Melina Džinović (30) dobila je nedavno kada su je iz Javnog servisa Srbije pozvali da kreira haljine za Maju Nikolić, voditeljku domaćeg izbora za našeg predstavnika na Pesmi Evrovizije. Kako je uvek naglašavala, nikada nije dozvoljavala da njena porodica trpi zbog poslovnih obaveza, pa je i sada usred brojnih obaveza posvećena suprugu, legendarnom pevaču Harisu Džinoviću (59), i njihovim naslednicima, ćerki Đini (7) i sinu Kanu (6). U želji da se maksimalno posvete jedno drugom, poznati supružnici su sedam slobodnih dana iskoristili za putovanje u Dubai.

- Mnogo sam očekivala od Emirata, pa sam se verovatno zbog toga i razočarala. Verovala sam da ću naići na intimniju atmosferu, a zatekla sam velike i moderne zgrade, kao i šoping molove koje inače ne volim - opisuje Melina kojoj je raspoloženje na putu pokvarilo i loše zdravstveno stanje njenog supruga.

- I pre nego što smo krenuli na put, Hariju je bilo loše. Dobio je infekciju respiratornih organa i sve vreme je bio na antibioticima. Sada je ozdravio i sve je u redu, pa mi je drago što smo konačno otputovali sami, bez dece ili prijatelja, jer smo u putu veoma uživali - iskrena je Melina.

Kako je školski raspust u francuskoj školi koju pohađaju njihova deca tek počeo, Džinovići će ga iskoristiti za zimovanje na Jahorini. Pored toga što su sve četvoro pasionirani ljubitelji skijanja, Haris je svojevremeno bio i instruktor ovog sporta.

- Godinama zimujemo na Jahorini i zbog toga smo je birali i za ovu sezonu. Prvih nekoliko dana Haris će biti sam sa decom jer ja imam mnogo obaveza oko nove prolećne kolekcije, a potom ću im se pridružiti. Inače ne uspevam da se posvetim deci onako kako bih želela zbog brojnih poslovnih obaveza. Žao mi je zbog toga jer su sada u najlepšem periodu, imaju po šest i sedam godina i najslađi su. S obzirom na to da ne želim ničega da se odreknem, pa ni posla, plan mi je da se reorganizujem. Đinin polazak u školu nas je malo šokirao i to je velika promena, a ja od početka nisam mogla da joj pomažem jer ne znam da pišem na francuskom. S druge strane, ni ona od starta nije bila spremna za tolike obaveze jer je još dete koje više voli da se igra. Međutim, pre mesec dana Hari je počeo sa njom da radi i pomaže joj oko domaćih zadataka. Poboljšanje se primećuje i Đina je zainteresovanija za školu - kaže kreatorka koja je poslednjih nedelja bila zaokupljena osmišljavanjem haljina za voditeljku Maju Nikolić, a tim povodom je čak boravila i u Milanu kako bi odabrala najfinije materijale.

- Saradnja sa Majom Nikolić i Jelenom Svetličić, stilistkinjom Radio televizije Srbije, uvek će mi biti u divnom sećanju. Veoma su prijatne i dobre osobe koje vole modu i ništa im nije bilo teško, a čak su mi pomagale tako što su mi objašnjavale koji se materijali bolje slikaju. Dugo sam razmišljala kakve bi haljine trebalo da osmislim, ali sam na kraju odlučila da budu jednostavne, lepe i elegantne - zaključuje Melina.

Ksenija Konić

makonda-tracker