ušla u ginisovu kn jigu rekorda

Ja imam sreću, snagu i volju, jer ako imaš volje, sutra će ti biti bolje: Branka Veselinović sa PUNIH 100 GODINA i dalje pliva, šeta i uživa u svakom danu!

0

Juče je u Narodnom pozorištu u Beogradu upriličena godišnja dodela nagrada za ličnosti životnog stila.

foto: Stefan Kojić
foto: Stefan Kojić

Jedan od laureata je i naša proslavljena glumica, Branka Veselinović, koja je u septembru napunila 100 godina i kao takva je u Ginisovoj knjizi rekorda kao nastarija aktivna glumica. 

 

Nakon što je dobila prestižnu nagradu, gospođa Branka bila je veoma voljna da sa nama podeli prve impresije, ali i još ponešto o životu. 

 

Ja toliko imam impresija da nekad ne znam kad su prve, kad su poslednje, kad su srednje. Još sam dobro, molim se Bogu. Pozivana sam svuda da zabavljam. Još se nisam povukla. Priznanje je i to što ja mogu. Ovo je jedan doživljaj – videti vas. Moj ceo život je posvećen teatru. Ja sam prvakinja Jugoslovenskog dramskog pozorišta, a ovo (Narodno pozorište) je bila moja kuća. Ja imam sreću, snagu i volju, jer ako imaš volje, sutra će ti biti bolje. Zahvaljujem prirodi, Bogu i životu što mogu da i sa vama mladima kontaktiram i da vam dam neku izjavu o ljubavi, o radosti, o želji... - započela je živa legenda , pa se osvrnula i na svoje godine.

 

- Ja sam svuda dobrodošla i niko ne pita "Koliko imaš godina?" To što ja imam 100 godina, to nije 100. Jeste, ali nije iz razloga što ih ja tako ne doživljavam. Zdrava sam, hodam, vežbam, plivam, mislim...

 

foto: Vladimir Šporčić

 

Kao nekoga ko ima čitav vek životnog iskustva, pitali smo je šta bi poručila mladima.

 

Moja poruka je da ne treba odmah očekivati u lepoti, mladosti ili stvaralaštvu. Lako je vama, a šta da rade oni koji su u dubokoj provinciji, šta da rade oni koji su na Kosovu. Hrabrost, ljubav, dobrota – to je prvenstveno. Ja osećam odgovornost života, zato je za mene još uvek život prava divota. Malo zbilja, malo šala, srce sam vam svoje dala, od srca vam hvala. Voleće vas bez prestanka uvek vaša Ćosić Veselinović Branka - poentirala je diva srpskog glumišta.

Detalje našeg razgovora s Brankom Veselinović možete pogledati u nastavku:

 

 

 

makonda-tracker