Poznate srpske slikarke dale dela za decu obolelu od autizma

U utorak, 8. marta 2011. godine od 12 časova u Svečanoj Sali Skupštine grada Beograda održana je humanitarna osmomartovska aukcija slika deset naj slikarki Srbije po izboru novinara kulturnih redakcija beogradskih medija
0
1 / 3

Aukciju slika organizovali su Skupština Grada Beograda, Kabinet zamenika Gradonačelnika Beograda Milana Krkobabića i Balkan media tim. Cilj aukcije je prikupljanje sredstava za poboljšanje uslova u dnevnom boravku za decu i omladinu obolelu od autizma Diljska na Paliluli.

U ovom dnevnom boravku svakog dana boravi trideset šestoro dece. Od samog nastanka dnevnog boravka 1996. godine nije rađena nikakva rekonstrukcija, tako da je stanje u boravku jako teško i za štićenike i za osoblje. Prihod od aukcije će se iskoristiti za rekonstrukciju toaleta i podova u dnevnom boravku koji sada ne zadovoljavaju ni osnovne sanitarne propise.

Slikarke koje su učestvovale na aukciji su:

Jelena Blečić, Biljana Cincarević, Ivana Živić, Jarmila Sabo, Tatjana Bandović, Ivona Pleskonja, Zuzana Veresky, Alisa Matović, Lidija Tilić, Slavica Bulajić. 

Tokom aukcije organizovan je prigodan program sa specijalnim gostima: u muzičkom delu nastupala je Biljana Krstić sa vokalnim delom orkestra Bistrik sa pesmom sa Kosova Kad sam bila devojana i glumica Tanja Bošković sa recitacijom.

Na aukciji je od prodatih slika prikupljeno 1.140.000,00 dinara, a kompanije koje su bili donatori su: Tinaprom doo, Srbijašume, Almaks Security Systems, Express cargo doo, Beleksport centar, Moskovska banka, Delta generali osiguranje i partija PUPS.

makonda-tracker