PONOSNI RODITELJI

Komšije iz Titela otkrile SVE O SNAHI Cece Ražnatović, a dok je Bogdanina majka vrlo zadovoljna zetom, otac je LJUT NA VELJKA

0

Veridba Veljka Ražnatovića njihovom sugrađankom veoma je obradovala stanovnike Titela

foto: Dragana Udovičić
foto: Dragana Udovičić

Sin pevačice Svetlane Ražnatović verio se sa zgodnom Bogdanom Rodić i time jasno stavio do znanja svima da je zaljubljen i srećan.

 

Ponosna majka Ceca uputila se pre nekoliko dana za Titel, gde je i zvanično isprosila snajku, a svi znaju tu vrednu porodicu.

 

- Oni su divni ljudi, pravi domaćini. To će vam svi ovde reći. Poštena kuća, radna i vredna - rekle su komšije gotovo uglas.

 

Jedan od njih, sada vlasnik kafića, otkrio nam je da je svojevremeno radio kod Bogdaninih roditelja u klanici.

 

- Radio sam kod njih tri godine. Nemam ni jednu ružnu reč da vam kažem. Skromni, vredni, pošteni. Ako budete išli kod njih, pozdravite ih od Džeksne, tako su me zvali - rekao je mladić po imenu Anđelko.

 

Ovaj drugi, koji se predstavio kao Uroš, šalio se kako je bio zaljubljen u Bogdanu kao klinac, a drugari koju su bili tu s njim uporno su ga provocirali kako će zbog ove priče dobiti nokaut od Veljka, te da mu je bolje da se time ne hvali.

 

foto: Dragana Udovičić Za Kurir

 

Smeh i šalu prekinuo je čovek, koji se predstavio kao domar osnovne škole, upitavši nas o kome se raspitujemo, a kad je saznao o kome je reč, oduševio se.

 

- Šta da vam kažem o devojci čija slika i danas stoji na oglasnoj tabli naše škole za sve zasluge u košarci? Ona je bila izvanredna u sportu, ali i u školi uopšte - rekao domar škole koju je pohađala Bogdana

 

Roditeljima je mnogo teško

 

Bogdanini roditelji sebe ne smatraju javnim ličnostima i to što im je Ceca buduća prija, osim časti, za njih ne znači ništa drugo.

 

Roditeljima je najteže kada im deca odlaze iz kuće, a posebno je teško očevima kada ćerke napuštaju porodični prag i odlaze u novi život sa muževima. Ništa bolja situacija nije kod Rodića. I njima je teško.

 

- Uh, nemojte me to pitati… Teško, mnogo teško - kaže Bogdan dok mu glas drhti, a oči se pune suzama...

 

- Nije mi teško palo ovo sada, kada su došli ovde da je zvanično zaprose. To je bilo lepo, veselo… Imali smo i finu večeru… Ali mnogo mi je teško pala ta njihova tajna veridba. Veljko nije mogao da dočeka, pa ju je prvo tajno verio. Ceca je to saznala iz novina, a ne od njega, a meni su javili telefonom. Bogdana me je nazvala i rekla: "Mi smo se verili". I šta sam ja mogao da kažem?! Sve sam podržao. Da ne kvarim - ispričao je Bogdanin tata.

 

foto: Privatna arhiva/Kurir

 

Iako je zvanična veridba održana nedavno, budući prijatelj Svetlane Cece Ražnatović kaže da ne zna kada će se desiti svadbeno veselje.

 

- To još nije ništa zakazano. Normalno da će biti, ali kad - ne znam. Tek su se verili… Da se Veljko pita, i juče bi bilo kasno (smeh) - kaže gospodin Rodić.

 

- Pre ovog zvaničnog dela oko prosidbe mi smo imali upoznavanje. Veljko je insistirao na tome. Tada su nam rekli da bi voleli da malo žive zajedno, da probaju, da vide… A onda se ubrzo desila ta tajna veridba. Nakon toga, rešili su da se sve ozvaniči i svi su došli kod nas u Titel. Malo smo cvrcnuli (smeh), nazdravljali smo, poželeli im svu sreću. Možda smo se onako i našli, što se kaže… Malo smo i mi luckasti i oni su - kaže otac koji je tek tada, kako reče, odahnuo.

 

Na pitanje da li mu se sviđa zet, kao i da li je razočaran Bogdaninim izborom, kaže bez razmišljanja:

 

- Verujte mi da nikada nisam zamišljao buduće partnere svojih ćerki, niti sam imao neke zahteve, želje… Samo mi je bitno da su srećne, da su srodni zajedno i da se slažu… Ja sam se sa svojom ženom zabavljao sedam godina i imam 28 godina braka. Čitav život smo zajedno. Veljko je možda malo ljubomoran, ali to se leči, to su dečije bolesti. S godinama će nestati, znaš kako to ide: ove godine manje, naredne još manje… - siguran je Bogdan. 

 

On je otkrio i kako se njegova ćerka upoznala s Veljkom.

 

- Počelo je prošle godine na Kopaoniku, na dočeku Nove godine… Nataša, naša druga ćerka, i Anastasija su se znale, pa su se tako upoznali Veljko i Bogdana i onda je krenulo najpre neko šmekanje, kasnije veza - kaže gospodin Rodić, koji dodaje da Bogdana nije mislila da je to ozbiljno i nije verovala da će prerasti u nešto ovako.

 

Takođe, veruje da ni Veljko nije mogao da zamisli da devojke poput Bogdane još postoje.

 

- Možda on dečko nije imao takvu devojku pre. Možda je imao drugih devojaka, ali verovatno on to u Beogradu nije mogao videti. Bogdana je kućevna i sposobna devojka. Porodična je, ceni prave vrednosti - priča ponosni otac o najmlađoj ćerki, koja je porodični dom napustila vrlo rano, zbog sporta.

 

foto: Dragana Udovičić

 

Zbog toga ju je, kako kaže, ostao željan čitavog života.

 

- Ona je posle osnovne škole otišla u Beograd zbog košarke. Tamo je upisala srednju školu. Ja sam zbog posla bio često odsutan od kuće, pa i dok je bila ovde, nisam puno vremena provodio s njima. Bavio sam se i poljoprivredom. Ustanem u četiri, odem na njivu, posle rad na farmi, pilići, klanica… Treba posle to sve razvesti kombijem, pa pijaca… Zato su više vezane za majku, posebno Bogdana, koja se svaki dan sa Danijelom i čuje i vidi - kaže Bogdan.

 

Njegova supruga Danijela brine se da će njena kći da se ljuti zbog novinarskog raspitivanja, ali više je nego spremna da priča o svojoj mezimici i njenoj sreći.

 

- Prezadovoljna sam zetom. Oni se vole, zaljubljeni su, slažu se… A to je najbitnije. Veljko je mlađi godinu dana, ali vidim da je zreo za svoje godine. On je sve prošao mnogo ranije. Žive zajedno, pa ćemo videti - kaže Danijela.

 

Ispričala je i to kako je uspela da izgradi odnos pun poverenja sa tri ćerke.

 

- Ja sam svojim ćerkama drugarica, pre svega. Ne znam da li sam se ikada posvađala s njima… Nikada nas nisu razočarale. One sada imaju 23, 26 i 27 godina. Nisu više deca… Odgovorne su i u poslu, i u životu, i u kući. Vikendom izlaze, a onda razvoze piliće kombijem, odrade pijacu… Ne stide se posla i nikada nisu odbile nijedan zadatak. S ponosom rade sve vrste poslova. Nisu gorde. Ali, onda odu na Zanzibar na odmor, ili u Ameriku na mesec dana… Sve im je omogućeno, ništa im ne branimo. Bezrezervno im verujemo. Ponosni smo na njih jer nas nikada nisu razočarale - zaključuju oboje.

foto: Privatna arhiva/Kurir

 

Bogdana je imala dve operacije

 

Bogdana je zbog ekipnog sporta u kojem je postigla vrhunske rezultate, čak dva puta operisala isto koleno, zbog čega je morala da se povuče.

 

- Moja Bogdana je u košarci bila borac, dobijala je pehare, dobijala je svašta… Ostavljala je srce na terenu. Dva puta je pokidala prednje ukrštene ligamente. Zamislite koji je to borac? Svi u klubu "Radivoje Korać" to znaju. Njoj je trebalo dve godine da uđe u reprezentaciju, ali su oni nju vodili ranije. Možda su je malo i preforsirali, pa je pokidala te ligamente. Prvo jednom, a onda još jednom. Dva puta ih je operisala, sve je bilo isečeno… Da se bavila nekim pojedinačnim sportom, tenisom, na primer, postigla bi ogromne rezultate. Ali, pošto je ginula za tim i bila borac, prošla je sa povredama. Delila je srce sa timom, sa svima… - kaže otac Bogdan.

 

Bogdana razvozi piliće bolje nego bilo koji muškarac

 

U Titelu, gde su rođene sve tri ćerke, prema njegovim rečima, one su naučile sve što je važno za život.

 

- Ovde su stekle radne navike. Vaspitali smo ih da budu vredne, radne, poštene, da ne lažu, da ne varaju… Mogu glavu da stavim na panj kad je o tim stvarima reč. Takve su i takve moraju biti. Ne samo Bogdana, nego sve tri. Nikad ruku nisam digao na njih. Nikada im nisam dao da se ponose, da budu mimo sveta… Imale su one uvek nešto više od ostalih, ali znate kako je kod nas Srba - sve ti opraštaju osim uspeha.

 

Nisam voleo da se izdvajaju ni po čemu, a posebno ne po materijalnim stvarima - kaže Bogdanin otac.

 

- Bogdana je vrlo ozbiljna i odgovorna. Kad joj nešto kažeš da uradi, tu nema problema. Ona sedne u kombi i odradi razvoz pilića bolje nego bilo koji muškarac. Razvuče sve po Beogradu, gde god hoćeš. Samo kaži gde si i dostava stiže. Juče je baš Bogdana radila na Mirijevu na tezgi. Nema tu šta… Nema tu sramote. Šta Ceca, Ceca…? Nećemo mi valjda očekivati od Cece da nam daje pare? Moramo normalno da zarađujemo za svoj život. Jeste lepo pored sebe imati Cecu za priju, ali to je sve… - kaže iskreno i iz dubine duše skromni i dobroćudni domaćin. On ne taktizira s odgovorima.

 

 

makonda-tracker