Mina Lazarević i Goran Stanić: Živimo svoj najlepši san

Gumica Mina Lazarević i njen muž, baletski igrač Goran Stanić, otkrivaju kakve promene je u njihov život uneo najmlađi sinčić Marko i ističu da uprkos teškoćama sa osmehom na licu odgajaju svoje mališane
6
1 / 9 Foto: Luka Šarac

I pre nego što prvo jutarnje svetlo okupa grad, u porodičnom domu glumice Mine Lazarević (35) i njenog supruga, baletskog igrača ansambla Narodnog pozorišta Gorana Stanića (37), zabava uveliko traje. Razlog za to jeste činjenica da se njihov tromesečni sin Marko probudio i mora da jede, trogodišnja Iva razdragano trčkara u potrazi za omiljenim igračkama, a trinaestogodišnji Luka pakuje knjige spremajući se za nove školske obaveze. Bez obzira na to što u toku dana zbog silnih obaveza, kako onih u kući, tako i onih poslovnih, zaboravi da jede, šarmantnoj glumici ništa ne predstavlja problem jer proživljava svoj najveći san, a to je da živi u velikoj porodici i ima mnogo dece. Minin najveći oslonac je suprug koji joj u svemu pomaže, pošto obaveze oko dece nikada nije delio na muške ili ženske, već se sa svojom izabranicom od prvog dana zajedničkog života savršeno nadopunjuje.

- Bez Goranove pomoći ne bih mogla da budem majka troje dece i da u isto vreme radim. On je neko bez koga se nikada ne bih upustila u sve ovo, velika mi je podrška i pomoć. Kada smo dobili prvu bebu on se ponašao kao da je imao iskustva sa desetoro dece, jednostavno ima naglašen roditeljski osećaj i spretan je. Mislim da je rođen za da bude tata. Osim njega oko mališana mi pomaže i moja svekrva koja je stalno tu kada nam je potrebno, iako se mi trudimo da što više stvari završimo sami, bez ičije pomoći. Nikoga ne volim da uvlačim u ovaj košmar, kako u šali nazivam naš porodični život, i kada nas ljudi sa strane posmatraju, jednostavno ne mogu da veruju. Nedavno smo počeli od muke da se smejemo, a Luka je prokomentarisao da bi neko trebalo da nas snima. Htela sam da peglam gomilu veša, Makija su počeli da muče zubići, pa je bio nervozan i tražio je da ga stalno držim u rukama, Ivu sam spremala za spavanje, a Luka mi ponavlja kičmenjake iz biologije. Istovremeno pažnja mora da mi bude usmerena na hiljadu stvari, ali nas dvoje u svemu tome dobro funkcionišemo, što je najvažnije. I od kolega imam ogromno razumevanje, tako da se nikada nisam osećala loše zbog toga što moram da žurim sa snimanja i mogu da kažem da sam povlašćena, pa sam verovatno zbog toga stalno i trudna - ističe glumica čiji je najmlađi naslednik nasledio njene crte lica i sa svega tri meseca neodoljivo podseća na svoju mamu.

- Marko definitivno liči na Minu, ima njen oblik glavice i usana. Pravi je mamin sin, tako da sa njom najviše voli da komunicira i više joj je privržen nego meni. Njih dvoje imaju divnu priču koja je savršena za gledanje jer kada je u njenom naručju uvek se smeje i guče. S druge strane, Iva je od rođenja vezana za mene, pa kada sam kod kuće uvek traži da je kupam, presvlačim i držim - ponosno kaže Goran ne skrivajući da mu veoma prija graja kojom je ispunjen njihov porodični život, dok njegova voljena izabranica tvrdi da je naporan tempo zaslužan za njenu figure koja nikako ne svedoči o tome da je rodila troje dece.

- Ne znam koliko puta mi se dogodilo da čitav dan prođe, a da do uveče ne stignem da jedem. Ipak u ovoj trudnoći sam se najviše ugojila za svoje standarde, ali se sve to nekako lepo topi. Tokom prve trudnoće s Lukom dobila sam petnaest kilograma, sa Ivom jedanaest, a sada sa Markom čak dvadeset kilograma. Nemam nikakve specijalne tretmane, trenutno nemam vremena ni za sebe, ali glupo je govoriti o tome uz malu bebu i brojnu porodicu. Bilo bi neumesno razmišljati o mojim trenucima dok je beba ovako mala. Sve ovo vreme je zapravo moje jer sam htela veliku porodicu, želela sam da imam punu kuću dece i oni su moj razlog i smisao života. Čak i dok spavaju, nedostaju mi jer usledi tišina i bude mi prazno bez njih - govori Mina koja je posebno ponosna na činjenicu da njeno dvoje starije dece nisu pravili nikakvu dramu zbog dolaska novog člana porodice. S druge strane Goranu je veoma simpatična Lukina reakcija.

- Luka nije ljubomorisao, nego je bio u fazonu: Još jedna beba u kući - dobro. Iva je imala manje izlive ljubomore, ali se sve brzo stabilizovalo. Pošto je više usmerena na mene, nije joj toliko smetalo to što je beba u maminim rukama - ponosno kaže baletski igrač, dok Mina daje svoje viđenje te situacija.

- Kada sam mu rekla da sam trudna, Luka je bio podeljenog mišljenja, a pubertetski komentari su veoma zanimljivi. Prvo je govorio da ne zna šta mi je to trebalo, a posle toga je izjavio da je hteo da rodim još jednu bebu, ali da on to nije hteo sad. Na moje pitanje kada je hteo, nije imao odgovor. Nisam ga silila, pustila sam ga da sam shvati da ne može da bude imun na jedno malo divno stvorenje. Ubrzo je popustio i stalno je govorio kako je sladak i pitao da li može da ga uzme… Iva oko svega želi da mi pomaže, pa i da mi dodaje pelene i sva je važna dok to radi. Ima trenutaka kada pomisli da gubi deo pažnje, pa insistira na sebi, ali to ne mogu da podvedem pod ljubomoru. Valjda je i tako mala uspela da shvati da ništa nije izgubila, već da je samo dobila brata - iskrena je glumica koja kaže da je njen najmlađi sinčić mirna beba.

- Nije drugačiji od Ive i Luke, lepo spava noću, budi se radi podoja nekoliko puta i to je to. Goran ga je ubrzo po rođenju prozvao druželjubivi zato što ima potrebu za kontaktom, razdragan je kada mu se neko obrati, pa se smeje i guče. Već je uspeo da izdejstvuje da bude stalno u rukama i da ga neprestano mazimo - objašnjava Mina, dok njena snažnija polovina ističe da se poslovi oko dece ne dele na one muške ili ženske, već da se bračni  partneri u obavezama oko dece nadopunjuju.

- Meni je zadovoljstvo da obavljam sve što je u vezi sa brigom oko dece, Nas dvoje se od početka našeg zajedničkog života nadopunjujemo. To su stvari koje treba da budu obavljene i ne doživljavam ih kao napor ili obavezu. Nekada pomislim da neću uspeti sve da postignem, ali meni je na prvom mestu porodica, pa sve ostalo - kaže Goran koji u svom matičnom Narodnom pozorištu igra u starim predstavama, ali sprema i nove. S druge strane i Mina je veoma aktivna, pa se nedugo nakon porođaja vratila snimanju serije Bela Lađa na RTS-u, a glumiće i u novoj predstavi Doručak kod Tifanija.

- Moj zadatak neće biti klasično glumački, već se moja koleginica i rediteljka Ana Radivojević dosetila da može da iskoristi moj muzički talenat, tako da ću u predstavi svirati i pevati. Očekujem da će to biti veoma interesantan komad čija je premijera zakazana za 26. mart. Ponovo sarađujem sa Aleksandrom Kovač sa kojom sam radila i svoj šou- program. Osim toga snimam i poslednji serijal Bele lađe i nisam sigurna šta će biti s mojim likom i kako će da završi. Vraćam se lagano u svoje predstave, ne žurim, jer jedno je snimati, a drugo igrati na sceni. Spolja izgledam kao da ništa nije bilo, ali mnogo stvari unutar organizma treba da se normalizuje. Što se dece tiče, oni su mi najvažniji i dok god moj posao ne narušava njihovo odrastanje, mogu nesmetano da snimam. Kada je beba u pitanju, najbitnije mi je dojenje i dok god to nisam narušila, sve može da se uklopi - zaključuje Mina.

Moni Marković

makonda-tracker