Hari Varešanović: Unuk je izvor mog uživanja

Pevač Hari Varešanović opisuje koliko ga je opčinio njegov dvomesečni unuk Ishak, govori kako se njegova ćerka Nađa snalazi u ulozi majke i otkriva kako je obeležio godišnjicu braka sa suprugom Jasminkom Ištuk
0
1 / 4 Foto: Privatna Arhiva

Otkako je 23. decembra prošle godine, nakon što je njegova ćerka Nađa rodila sina Ishaka prvi put postao deda, pevač i frontmen benda Hari Mata Hari, Hajrudin - Hari Varešanović (50) otkrio je novi smisao života. Popularni Sarajlija koji je ekskluzivno za magazin Story ustupio fotografije sa voljenim unukom, otkriva da sada polako pokušava da nadoknadi sve što je zbog karijere propustio u odrastanju svoje troje dece, Nađe (25) i Damira (16) koje je dobio u prvom braku sa suprugom Aidom i vanbračnog sina Maka (18).

- Svi muškarci tek kada dobiju unučad postanu svesni da imaju svoju decu, pa je tako i u mom slučaju. Čini mi se da nas nekako preskoči taj period odrastanja dece jer smo okupirani građenjem karijere i zahtevima koje pred nas postavlja život radi obezbeđivanja materijalnih sredstava. Zbog toga dobar deo kvalitetnog života prođe mimo nas. Ishakovo rođenje učinilo me je zaista presrećnim i zbog njega se osećam kao da hodam trideset centimetara iznad zemlje - opisuje Hari koji je sve vreme dok je njegova voljena ćerka, koja se prošle godine venčala sa svojim dugogodišnjim dečkom Amarom Omanovićem, donosila na svet svoje prvo dete bio ispred porođajne sale.

- Ipak je to bio vrlo važan trenutak i nikako nisam želeo da ga propustim pošto sam već bio u Sarajevu. Nađa se poprilično dobro snalazi u ulozi mame i ja sam, posmatrajući sve sa strane, veoma zadovoljan. Pomažem im koliko mogu, a ona i zet Amar znaju da imaju moju maksimalnu podršku. Nisam učestvovao u izboru unukovog imena jer sam ja ipak samo dedo, a njegovi roditelji su odabrali ime Ishak iz nekih svojih estetskih i smisaonih razloga - priča slavni Sarajlija koji ne krije radost što njegov unuk nije zahtevna beba, pa vreme koje provodi sa njim za njega predstavlja pravo uživanje.

- Ishak je dobra i mirna beba, tako da nam uopšte ne zadaje glavobolje svojim plačem. Za sada je divno dete i voli da spava, a tek će se videti na koga od nas liči jer mislim da bebe najviše liče na sebe - duhovito primećuje Varešanović koji je 16. januara napunio pedeset godina.

- Prirodno je da ulazim u neke mirnije godine, a rođendan sam proslavio na lep način jer sam imao koncert u prepunoj Areni u Skoplju. Još jednu godinu više ne doživljavam kao veliki događaj, niti unuka kao posledicu starenja, već kao ogroman izvor uživanja - tvrdi muzičar koji se 13. februara prošle godine, nakon deceniju i po iskrene ljubavi, venčao sa svojim izabranicom Jasminkom Ištuk u njenom rodnom Osijeku.

- Jasminka i ja nismo na poseban način obeležili našu godišnjicu braka jer smo predugo zajedno. Generalno, nisam čovek koji voli da obeležava razne događaje, niti neko kome treba praznik kao povod za slavlje. Lepše je kada se intimna slavlja dešavaju u našim srcima - zaključuje Hari koji uveliko radi na novim pesmama za Lepu Brenu i Dženana Lončarevića, a priprema i performans sa svojim novim bendom, posle koga će uslediti serija koncerata po velikim gradovima na prostoru bivše Jugoslavije.

Jelena Kulović

makonda-tracker