Nina sa numerom Kristine Kovač na Eurosongu 2011

8
Srbiju će na ovogodišnjem takmičenju Pesma Evrovizije u Dizeldorfu u Nemačkoj predstavljati Nina Radojčić sa pesmom Čaroban, koju potpisuje Kristina Kovač

U Studiju 8 RTS-a na Košutnjaku održan je izbor za srpskog predstavnika na ovogodišnjoj Pesmi Evrovizije u Diseldrofu, a u ulozi domaćina ovog takmičenja briljirala je voditeljka Maja Nikolić. Gledaoci su bili u prilici da čuju kompozicije poznate muzičke porodice Kristine, Aleksandre i Kornelija Kovača.

Prva je nastupila grupa Breeze sa numerom Ring ring ring koju je komponovao Kornelije Kovač, nakon njih je na scenu izašla Aleksandra Kovač koja je otpevala svoju numeru Idemo dalje. Poslednja je u takmičarskom delu pevala Nina Radojčić numeru Čaroban iza koje stoji Kristina Kovač. 

U revijalnom delu programa poznate pesme iza kojih stoji porodica Kovač izvodili su: Aleksandra Radović, Nina Badrić, Jelena Tomašević, Karolina Gočeva, Tanja Banjanin, Zoe Kidah, Dado Topić, Peti element, Boris Novković i glumački trio Mina Lazarević, Milan Kalinić i Nikola Bulatović.

Glasovi gledalaca presudili su da prvo mesto osvoji Nina sa numerom Čaroban Kristine Kovač, drugo mesto pripalo je Aleksandri Kovač I pesmi Idemo dalje, a treće grupi Breeze i kompoziciji Kornelija Kovača Ring ring ring.

Takmičenje Pesma Evrovizije 2011 održaće se u Dizeldorfu u Nemačkoj od 10. do 14. maja. Srbija nastupa u prvom polufinalu, 10. maja.

 

Danilo Mašojević

 

Pogledajte nastup Nine Radojčić sa pesmom Čaroban:

makonda-tracker