icon-arrowicon-closeicon-commentsicon-galleryicon-nexticon-previcon-searchicon-totopsoc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

otkrio sve detalje nemilog događaja

Dejan Milićević prošao kroz pravu AGONIJU nakon koje je završio na odeljenju za MOŽDANE UDARE: Doživeo sam TOTALNI GUBITAK PAMĆENJA!


Dejan Milićević je pre dve nedelje sve zabrinuo fotografijom iz bolničke sobe, sa odeljenja za moždane udare, što je izazvalo zabunu o tome da je i slavni fotograf doživeo šlog.

foto: Dragan Kadić
foto: Dragan Kadić

- Doživeo sam tranzitornu globalnu amneziju, takozvani TGA sindrom, koji predstavlja totalni gubitak pamćenja na određeno vreme. U mom slučaju je to trajalo 12 sati - otkrio je Milićević.

 

- Tog jutra sam najnormalnije ustao iz kreveta, doručkovao i počeo sa radnim zadacima. Kada je došlo vreme za ručak, kao i obično krenuo sam do majke koja živi u blizini. Na putu do nje sam odjednom zastao i nisam znao gde se nalazim. Uzeo sam telefon i pozvao mog montažera, rekao mu da ne znam gde sam krenuo i pitao gde bi trebalo da idem. Bilo mu je jasno da nešto nije u redu, ali mi je objasnio gde da odem, što sam i učinio. Svesno sam došao do maminog stana, pozvonio, ušao, seo na sofu i rekao joj: "Pomozi mi, ja se ničega ne sećam". Nisam uspeo da objasnim šta se dešava - počeo je prisećanje Dejan.

 

- Pozvala je Hitnu pomoć i, s obzirom na to da sam se normalno kretao i razgovarao i da nije bilo fizičkih komplikcija, oni su nas uputili u Urgentni centar - nastavio je priču fotograf, dodajući da je tek sutradan počeo da dolazi sebi, premda je, prema njegovim rečima, tek tada usledila agonija jer nije mogao da se seti nijednog detalja iz prethodnih 12 sati.

 

- Najveći stres za mene je bio da me majka gleda u bolničkoj postelji i nervira se. Ona me je odgajila i brinula o meni kada me je otac sa 20 meseci napustio. Sama me je podizala, bila mi je i otac i majka. Borila se kao prava lavica. Ne želim da ikada pati zbog mene i to mi je bio dodatni motiv da što pre stanem na noge i oporavim se. Moja misija je da ja nju štitim, a ne da ona brine o meni - zaključio je priču Milićević.