Ana Mitić: Učim da budem najbolja mama

Voditeljka TV Prva Ana Mitić otkriva kako su ona i njen muž Vladan strahovali da li će se dobro snaći u ulozi roditelja svom sinčiću Strahinji i ističe kako njih troje već imaju svoje porodične rituale
0
1 / 4 Foto: Marko Poplašen

Iako su strahovali da li će se snaći u ulozi roditelja, voditeljka Vesti na televiziji Prva Ana Mitić (31) ne krije da je nju i njenog supruga, direktora KCN televizije Vladana Mitića (32), dolazak sinčića Strahinje na svet 18. avgusta prošle godine potpuno oplemenio. Radost koju osećaju kraj svog preslatkog naslednika daje im elan da usklade poslovne i privatne obaveze, pa oboje daju sve od sebe da dečak ne oseća teret njihovih karijera.  

- Otkako je Strahinja ušao u moj život, svaki dan kada pogledam u njega osećam se ponosnom. Moj dečak mi je oplemenio život i dao mu novi smisao. Sada sve što radim ima jedan viši cilj i na sve gledam drugim očima. U početku mi je bilo veoma teško i bojala sam se i kada sam presvlačila bebu. Međutim, vremenom sam postala pravi majstor. Još učim kako da budem najbolja mama na svetu za mog Strahinju, a i on mi svesrdno pomaže u tome. Želim da moje dete izraste u zdravog, poštenog i lepo vaspitanog čoveka. Danas je izuzetno teško odgajati decu i ono što me najviše brine jeste hoću li umeti da ga vaspitam onako kako su mog supruga i mene odgajali naši roditelji – priča Ana koja je u prvim danima majčinstva najveću pomoć imala u svojoj majci.

- Najviše mi znače saveti koje dobijam od moje mame. Ona je bila uz mene prvih nedelju dana po izlasku iz bolnice. Kada je trebalo da krene kući, uspaničila sam se, a ona mi je rekla: Nemoj da brineš. Ako si znala da ga rodiš, znaćeš i da ga čuvaš! Slušaj svoj instinkt. Moram priznati da je bila u pravu. Budući da nam bake ne žive u Beogradu, suprug i ja se oslanjamo jedno na drugo kada je čuvanje Strahinje u pitanju. Odnedavno je tu i jedna teta Milica koja mi pomaže dok sam  na poslu – otkriva crnokosa voditeljka i ne krije da se uz sina podsetila i svog odrastanja.

- Kupanje i šetnja vikendom su naši porodični rituali. Strahinja i ja svako veče čekamo Vladana da dođe s posla i onda zajedno spremamo stvari za kupanje i igramo se, što je za njega pravi doživljaj i tada posebno uživa. Pevajući sinu uspavanke podsetila sam se svih pesmica koje sam nekada znala, a i naučila sam mnogo novih. Uspavljujem ga uz stihove koje su pevali Dragan Laković, Kolibri, Branko Kockica... Međutim, nekada ga uspavljuje samo jedna pesmica pa često zvučim kao pokvarena ploča, ali ništa mi nije teško za mog malog princa – objašnjava Ana koja se pre dve nedelje vratila na posao sa trudničkog odsustva.

- Na moje veliko iznenađenje, vrlo brzo sam vratila težinu na onu pre porođaja i to bez ikakvih problema. Sada imam i manje kilograma nego ranije, pa prvi put u životu čujem i savete kako treba malo da se ugojim. Raduje me što sam se vratila na posao, a pre Strahinje nisam ni bila svesna da je dan toliko dug. (Smeh) Porodično smo se lepo organizovali i sve stižemo, mada uz mnogo manje sna nego ranije – završava Ana.

Danilo Mašojević

makonda-tracker