borba i strpljenje

Oporavak će biti težak, mora biti JAK: Darkova koleginica je prošla kroz istu NESREĆU kao pevač, borila se da PROHODA

0

Pevačica Vanja Mijatović pružila je punu podršku Darku Laziću i veruje u dobar ishod.

darko lazić
darko lazićfoto: Damir Dervišagić

Posle operacije i vađenja slezine, nakon čega je zaustavljeno unutrašnje krvarenje, zvezdi „Granda“ predstoji dug i težak period oporavka.


Kroz sličnu situaciju pre pet godina prošla je Vanja Mijatović. Ona je bila u kolima s Anom Sević i Stefanom Petrušićem, kada su doživeli udes prilikom povratka s koncerta iz Novog Sada. Stefan i Ana su prošli s lakšim povredama, dok je Vanja s prelomom grudnog koša i tri pršljena primljena u bolnicu.

Darko je tada među prvima pritrčao u pomoć. Došao je u bolnicu, znam da je bio tu celu noć, moji roditelji su ga ujutru zatekli kad su došli iz Kraljeva", kaže Vanja i ističe da veruje u Lazićev oporavak jer je prošla kroz taj pakao.

Ne sumnjam da će biti dobro. Oporavak će biti težak. Meni je trebalo pola godine, ali njemu će trebati više. Mora biti psihički jak i uporan u vežbanju. Molim se za njega i sve ovo što prolazi doživljavam lično jer smo dobri, a i ja sam to doživela", priča Mijatovićeva za Kurir i kaže da o svom udesu ima prekid filma.

vanja mijatović
vanja mijatovićfoto: Damir Dervišagić

"Moj mozak je to izbrisao. Znam samo da sam osećala jak bol u grudima, nisam mogla da dišem", priča pevačica i nastavlja:

Dolazak Hitne pomoći mi je trajao kao večnost. Tu se zatekla jedna žena, koja je sve vreme bila uz mene. Plašila sam se da se neko ne zakuca u nas jer se ništa nije videlo, kao i da ne eksplodira auto u kom sam sve vreme bila dok nisam prevezena u bolnicu. Kad je doktor počeo da mi nabraja prelome, ostala sam zatečena. Tu noć sam provela u šok-sobi u Novom Sadu, a sutradan su me transportovali u Kraljevo. Doktor je potvrdio da sam bila na ivici života i smrti i da je milimetar nedostajao da ostanem nepokretna.

Posle izlaska iz bolnice pred njom je bila borba da ponovo prohoda:

Pet nedelja sam ležala bez pomeranja. Nedelju dana pre stavljanja midera počela sam da radim vežbe za ojačavanje mišića u krevetu. Imala sam tehniku ustajanja od pet minuta, zatim sam sedela kako bi se pritisak vratio u normalu. Prvo ustajanje trajalo je 10 minuta i dva puta sam se onesvestila. Tri meseca sam nosila mider i tako sam lagano šetala. Korak po korak, izašla sam ispred zgrade. Tada sam sela u auto, koji sam vozila po parkingu", završava pevačica Vanja Mijatović.

 

makonda-tracker