neprestana borba

Bitka Darka Lazića i dalje traje: Lekari se boje da bi moglo doći do TROMBOZE?!

0

Pevač Darko Lazić je i dalje u komi, a njegovo stanje se prati 24 sata.

DARKO LAZIĆ
DARKO LAZIĆfoto: Dragana Udovičić

Darko Lazić i dalje je u teškom stanju nakon teškog udesa koji je imao u utorak ujutru u blizini rodnog sela Brestač.


Lekari daju sve od sebe da dobije najtežu životnu bitku koju vodi u 27. godini i kako je jedan od lekara izjavio za "Kurir", njegovo stanje je bolje. Ipak, nezvanična saznanja "Kurira" jesu da konzilijum strahuje od pokretanja tromba, što se dešava u ovakvim situacijama.


I dalje u komi


Pevač je i dalje u veštačkoj komi, nalazi se na intenzivnoj nezi, pre nekoliko dana je operisan, kada mu je izvađena slezina, i o njemu danonoćno brine najstručnije osoblje. Lazić je polomio jagodicu, butnu kost, karlicu, devet rebara, probušeno mu je plućno krilo i bubrezi slabije rade. Za sada, njegovo stanje se drži pod kontrolom, i stabilno je, ali ipak postoji bojazan od pokretanja ugruška krvi, što bi stvorilo prepreku u cirkulisanju krvi kroz telo.

Darko se lavovski bori za život, zapravo od njegovog organizma sve zavisi. Lekari daju sve od sebe. Stanje je i dalje alarmantno jer svaka operacija nosi rizik od komplikacija. Trenutno, u Darkovom slučaju, to je tromboza. I kada intervencija prođe uspešno, u periodu posle operacije može da dođe do krvarenja ili infekcija koje se ne mogu lečiti i koje se ponekad završavaju fatalno po pacijenta. Nadamo se da to neće biti slučaj kod pevača, ali iz mera predostrožnosti se analiziraju sve mogućnosti", priča izvor za "Kurir".

DARKO LAZIĆ
DARKO LAZIĆfoto: Damir Dervišagić, kurir

On kaže da se najveći broj komplikacija događa u jedinicama intenzivne nege.

Sada je najteži period, jer čak 20 do 30 odsto operisanih pacijenata u slučaju kao što je Lazićev dobije trombozu nakon operacije. On je najgori deo pregrmeo, ali ono što je trenutno najopasnije jeste bojazan da tromboza ostane neprepoznata, a tada može da dovede do ozbiljnih posledica. Zato se Darkovo stanje prati 24 sata. Ako se otkači, tromb može da ode na pluća ili srce i tamo izazove infarkt, odnosno emboliju pluća, a to su veoma ozbiljna stanja", završava pomenuti sagovornik.

Porodica Lazić, kao i Darkova devojka Marina i juče su bili u bolnici. Došli su i njegovi prijatelji koji su doneli hranu i sokove. Svi oni se mole i veruju da Darko oseća njihovu pozitivnu energiju koju mu šalju.

 

 

makonda-tracker