Obeležen 101. rođendan Olimpijskog komiteta Srbije

U beogradskom Hotelu Moskva, gde je 23. februara 1910. osnovan Srpski olimpijski klub, juče je obeležen jubilej Olimpijskog komiteta Srbije
0
1 / 10

Lovorov venac koji se tradicionalno na ovaj dan polaže na spomen ploču ispred Hotela Moskva, ove godine položili su predsednik OKS Vlade Divac i njegova ekselencija ambasador Velike Britanije u Srbiji, gospodin Majkl Devenport, u društvu predsednika Sportskog saveza Srbije Aleksandra Šoštara i doktora Dušana Đukića, sina Svetomira Đukića osnivača Olimpijskog pokreta u Srbiji.

Uz intoniranje himne Republike Srbije, zastavu Olimpijskog komiteta Srbije podigli su strelci Damir Mikec i Zorana Arunović, dvoje od četvoro strelaca koji su među prvima izborili svoje vize za Olimpijske igre u Londonu 2012.

- Prošle godine proslavili smo veliki i jedinstven jubilej - čitav vek olimpijskog pokreta na ovim prostorima. Danas, obeležavamo 101. rođendan Olimpijskog komiteta Srbije. Vođeni vizijom naših osnivača i inspirisani olimpijskim medaljama i podvizima naših sportista, mi znamo kojim putem idemo dalje. Ušli smo u predolimpijsku godinu i sve oči sportske javnosti usmerene su ka Londonu. Možda će nas baš Damir ili Zorana, koji su danas ovde sa nama obradovati i tom 100-tom medaljom - rekao je predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Vlade Divac u svom obraćanju zvanicama.

Njegova ekselencija ambasador Velike Britanije u Srbiji Majkl Devenport zahvalio se na pozivu da učestvuje u svečanoj ceremoniji obeležavanja 101. rođendana OKS i čestitao je Srbiji, na više od veka dugoj olimpijskoj tradiciji.

- Na Igrama u Londonu Olimpijski tim Srbije proslaviće 100 godina od svog prvog učešća na Igrama u Stokholmu 1912. Poželeo bih predsedniku Divcu i sportistima Srbije da nižu sportske i olimpijske uspehe - izjavio je ambasador Velike Britanije gospodin Devenport.

Po okončanju svečane ceremonije u hotelu Moskva je za sve zvanice priređen svečani koktel na kojem je isečena i Olimpijska torta.

Među zvanicama na proslavi 101. rođendana OKS bili su proslavljeni olimpijci, prijatelji i partneri Olimpijskog komiteta Srbije i predstavnici ministarstva Omladine i sporta Republike Srbije.

makonda-tracker