Bijonse kao crnoputa kraljica Afrike

Slavna pevačica Bijonse Nouls potamnela je svoje lice da bi odevena kao prava afrička kraljica pozirala za naslovnu stranu francuskog magazina L’Officiel
0
1 / 5

Na zaprepašćenje mnogih, atraktivna tamnoputa zvezda Bijonse Nouls obojila je svoje lice u nijansu koja krasi stanovnike crnog kontinenta. Pevačica je obučena u zlatastu odeću inspirisanu aktuelnim veoma snažnim uticajem motiva Afrike na modnu industriju, pozirala za naslovnu stranu martovskog izdanja francuskog magazina L’Officiel koji narednog meseca proslavlja devedeset godina svog postojanja.

- Ovom fotosesijom odaje se čast kraljici Afrike. Gospođica Nouls pozira sa takvim vladarskim dostojanstvom. Poput prave kraljice, ili možda čak boginje, Bijonse je primer bombastične lepote u kombinaciji sa anđeoskim glasom. Kreacije koja ona nosi odražavaju afrički uticaj na modu ove sezone. Što se tiče šminke, inspiraciju smo našli u nekolicini afričkih rituala tokom kojih se lice premazuje bojom. Smatramo da su ove slike divne i inspirativne – poručili su čelnici ovog magazina svima onima koje je možda zbunio ili uvredio ovaj pevačicin potez.

Inače, dvadesetdevetogodišnja r’n’b diva je svojevremeno izjavila da joj jedan od glavnih muzičkih uzora predstavlja slavni nigerijski muzičar Fela Kuti tako da na neki način ove fotografije predstavljaju Bijonsin omaž njegovom liku i delu.

Pogledajte kako je izgledalo snimanje ovog editorijala sa Bijonse:

makonda-tracker