Vlade Divac na All-star košarkaškom meču u Budimpešti

Na poziv prvog čoveka Mađarske i počasnog predsednika Mađarskog olimpijskog komiteta, Pala Šmita, predsednik OKS Vlade Divac, učestvovao je u ponedeljak uveče na All star košarkaškom meču u Budimpešti
1
1 / 5

Predsednik OKS Vlade Divac predvodio je na ovom meču tim sastavljen od igrača sa prostora bivše Jugoslavije, koji su u poslednjih desetak godina igrali u Mađarskoj, a suprotstavio im se mađarski nacionalni košarkaški tim iz 1999. godine, predvođen Kornelom Dejvidom, jedinim košarkašem Mađarske koji je igrao u NBA ligi. Potpredsednik OKS Žarko Paspalj, bio je u ulozi trenera tima Divac. Utakmica je završena rezultatom 92:92. Ovaj meč koji organizuju Košarkaški savez i Olimpijski komitet Mađarske bio je i neposredni povod za zvaničnu posetu delegacije OKS Mađarskom olimpijskom komitetu i razgovore o daljoj saradnji. 

Ranije u toku dana predsednik OKS Vlade Divac i predsednik Mađarskog olimpijskog komiteta Žolt Borkai potpisali su Ugovor o bilateralnoj sportskoj saradnji dva nacionalna olimpijska komiteta.

makonda-tracker